Gündem
02 Haz 2014 10:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

CNN böyle duyurdu: 'Türk polisler muhabirimizi canlı yayında taciz etti'

CNN, Gezi olaylarının yıldönümünü izlerken polis tarafından engellenen muhabirinin haberini nasıl yaptı?

CNN International, Gezi olaylarının yıldönümünde yaşananları İstanbul'da canlı yayında aktaran muhabiri İvan Watson'un başına gelenlerini duyurduğu bir haberde "Türk polisler, CNN muhabirini canlı yayında taciz etti" dedi. CNN haberinde Watson'un gözaltına alınmadığını, polisin, kendisine diz atıldığı için özür dilediğini de kaydetti.

Haberde; Watson'un canlı yayında polisin, göstericilerin, geçen yılda protestoların yapıldığı yere çiçek bırakmalarını engellemek için İstanbul'un merkezini kapattığını anlattıktan hemen sonra kendisinin de kaba kuvvete maruz kaldığı ve bir polisin sırtına diz attığı ayrıca CNN kamerasını, kameramanın elinden zorla almaya çalışırken mikrofonunu kırdıkları öne sürüldü.

Polislerin Başbakanlık tarafından Watson'a verilen basın kartının sahte olabileceğini söyleyerek pasaportunu görmek istediklerini anlatan CNN, Watson için şunları söyledi:

Pasaportu yakınlarındaki CNN bürosundan getirilinceye dek gitmesine izin verilmedi. Ancak polisler onu gözaltına almadılar. Watson'a göre, yaklaşık bir yarım saat sonra CNN ekibi serbest bırakıldı ve başka bir polis, kendisine diz atan polisin adına özür diledi. Polis ayrıca verilen rahatsızlıktan dolayı da özür diledi.