Medya
10 Mayıs 2023 13:04 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2023 13:48

CNBC Türkiye yayın hayatına yeniden başlıyor! Günde en az 10 saat boyunca…

Yayın haklarının 2015 yılında sona ermesiyle Türkiye'den çekilen CNBC, Ekim 2023'te yayın hayatına tekrar başlayacak.

İlbak Holding'den yapılan açıklamaya göre, CNBC Türkiye, objektif ve doğru haber içeriğiyle, iş dünyasında küresel ölçekte yaşanan gelişmeleri Türkiye perspektifinden değerlendirecek. Küresel finans piyasalarında yaşanan gelişmeleri kapsamlı rapor ve özel röportajlarla iletecek kanal, yerel bakış açısını küresele taşıdığı gibi küresel olayların yerel piyasaları nasıl etkilediğini de aktaracak.

Merkezi İstanbul'da bulunacak CNBC Türkiye, günde en az 10 saat canlı yayın içeriğiyle finans, ekonomi ve iş dünyası haberlerine yer verecek. Kanalın yayın içeriği, Abu Dhabi, Londra, New York ve Singapur dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki CNBC bürolarının uluslararası yayınlarıyla desteklenecek.

Ekim 2023'te lansmanı planlanan CNBC Türkiye, uydu, kablo, karasal yayın ağları, internet yayın platformları ve geniş bant hizmeti sunan platformlar üzerinden ülke genelinde izleyicilere yaygın ve kolay erişim sunacak.

"TÜRKİYE'DE YENİDEN İZLEYİCİ KİTLELERİ İLE BULUŞMAKTAN ÇOK HEYECANLIYIZ"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan CNBC International Başkanı ve Genel Müdürü John Casey, küresel bir marka olarak, yerel düzeyde iş haberleri, içgörüler ve analizler sunmanın öneminin farkında olduklarını bildirdi.

Casey, "İlbak Holding ile birlikte CNBC Türkiye'yi müjdelemekten ve CNBC'nin eşsiz ve dinamik içeriğini Türkiye'de yeniden izleyici kitleleri ile buluşturmaktan ötürü çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

GÜL’ÜN BABASINA 2.7 MİLYON EUROLUK İHALE VERMİŞTİ

CNBC ile işbirliği yaparak CNBC Türkiye'yi yeniden yayın hayatına döndürecek olan İlbak Holding sosyal medyada merak konusu oldu.Medya, Pazarlama İletişimi, Baskı Hizmetleri, Turizm, Maden ve Gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren İlbak Holding 2010 yılından holding yapısına kavuştu. Mustafa İlbak ve Murat İlbak’ın başında bulundukları holding, açık hava reklamcılığı alanında öne çıkıyor.

Gül’ün babası ile İlbak Holding’in bağı 2007 yılından 300 bilboardın haksız olarak elinden alındığını iddia eden Ada Medya’nın başvurusuyla ortaya çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Kültür A.Ş.’nin Ströer-İlbak Firması’na devrettiği billboardlardan TCDD mülkiyetindeki 300’ünün haksız olarak elinden alındığını savunan Ada Medya, Rekabet Kurulu’na ve yargıya başvurmuştu.  Belediyenin ihaleyle ve yüzde 43 kár payı ile yan şirketi Kültür A.Ş.’ye, Kültür A.Ş.’nin de aynı oranla Ströer-İlbak’a devrettiği, yenilenen 2300 billboard’un imalat işi eski Cumhurbaşkanı Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül ile kardeşi Mehmet Macit Gül’ün ortağı oldukları Asteksan Makina ve Madeni Eşya İnşaat Taahhüt Ltd.’ne verilmişti. 2300 billboardın imalat bedeli, ortalama 1200 Euro’dan yaklaşık 2,7 milyon euroluk bir meblağa denk geliyor.

HOLDİNG MERKEZİNE FETÖ OPERASYONU

İlbak Holding'e Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül'ün arasının açık olduğu dönemde İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle operasyon düzenlenmiş, holdingin Barbaros Caddesi’ndeki merkezi basılarak polisler tarafından arama gerçekleştirilmişti.