Güncel
13 Mar 2018 13:59 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:57

"Çiziyorum Haklarımı Biliyorum" karikatür yarışması

- İBB Zabıta Daire Başkanlığı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ortaokul ve liseler arası düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ortaokul ve liseler arası düzenlenen "Çiziyorum Haklarımı Biliyorum" karikatür yarışmasında ödüller, sahiplerini buldu.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı, 10-17 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ortaokul ve liseler arası karikatür yarışması düzenledi.

"Çiziyorum Haklarımı Biliyorum" sloganıyla düzenlenen karikatür yarışma ile eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin sanatsal faaliyetleri desteklenerek tüketici hakları konusunda bilinçlendirilmesi amaçlandı.

Yarışmada dereceye girenler, Boğaz gezisinde ödüllerini aldı.

Birinci olan lise ve ortaokul öğrencilerine dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara fotoğraf makinesi, üçüncü olanlara pen tablet ve mansiyon ödülüne değer bulunanlara ise mp4 çalar ile flaş bellek hediye edildi.

- "Karikatürleri seçmekte zorlandık"

İBB Zabıta Destek Hizmetleri Müdürü Yılmaz Lazoğlu, Tüketici Hakları Zabıta Amirliği'nin, Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulduğunu belirterek, "İstanbul'daki tüketicilerden gelen şikayetlerin birçoğu amirliğimiz tarafından çözümleniyor, tüketicilerin hakları savunuluyor. Tüketicinin haklarını nasıl savunacağı konusunda amirliğimiz tarafından eğitim de veriliyor." diye konuştu.

Lazoğlu, geleceğin tüketicileri olan öğrencileri bilinçlendirmek ve onları duyarlı hale getirmek için yarışmayı düzenlediklerini aktararak, karikatürleri seçmekten zorlandıklarını, çok güzel eserlerin bulunduğunu ve hepsinin ödüle değer olduğunu söyledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Timur Tuğral ise tüketici hakları konusunun önemli olduğunu, bu nedenle İBB Zabıta Daire Başkanlığı'nın bu çalışmasına ortak olduklarını kaydetti.

Tuğral, eserleri tek tek inceleme fırsatı bulduğunu dile getirerek, "Çok güzel karikatürler vardı. Bugün kazanan-kaybeden öğrenciler olarak bakmayalım, buraya katılan bütün öğrenciler çok şey kazandı." dedi.