Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından, daha sonra da yönetmen koltuğunda oturduğu dizi ve filmlerle kaç kuşağın hafızasında ve kalbinde yer eden Kartal Tibet, 83 yaşında hayata veda etti. Doğuştan gelen yeteneği ile çizgi kahramanlarından tarihi kahramanlara sıçrayış yaptı efsane isim. Kartal Tibet'in, Suat Yalaz'ın "Karaoğlan" çizgi karakterine benzemesi ve bu rolü farkında olmadan kabul etmesi, ilginç tesadüf olarak sinema tarihine geçti.

Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 1

Büyülü Yeşilçam filmlerinde yakışıklılığıyla gönlümüzü çalan Kartal Tibet, milyonlarca kişinin gönlünde "Tarkan" olarak yer etti. Oyunculuğa veda ettikten sonra da aralarında Süper Baba gibi, TV izleyicisinin hafızasından hiç silinmeyen dizilere ve filmlere yönetmen olarak imza attı. Belki kendisinin avukat olmasını isteyen babasının "hayallerini yıktı" ama kendi istediği yolda başarıyla yürüdü ve geride unutulmaz yapımlar bıraktı.

117
Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 2

TİYATROLAR GÜNÜ'NDE DOĞDU

27 Mart 1939'da öğretmen bir anne ve babanın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi Kartal Tibet. Belki doğduğu günün Tiyatrolar Günü olması bile onun kaderinin çok önceden çizildiğinin göstergesi. Onun oyunculuk ile ilgili yeteneği "doğuştan geliyor" demek yanlış olmaz. Çünkü daha ilkokuldayken öğretmenlerinin ilgisini çekti bu alanda. Radyo Çocuk Kulübü'nde, Ayşe Abla piyeslerinde, başrolü kimseye kaptırmadı.

217
Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 3

SANAT İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Oyunculuğun yanı sıra şiire karşı da bir ilgisi ve yeteneği vardı Tibet'in. İlkokuldan başlayarak üniversiteyi bitirinceye kadar katıldığı şiir yarışmalarında birincilik ödülleri kazandı.

317
Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf - Sayfa 4

Öğrenim hayatı sürecinde konu meslek seçimine geldiğinde ise bir tür ikilemde kaldı Kartal Tibet. Beden eğitimi öğretmenliğini bitirdikten sonra Hukuk Fakültesi'ne giren ve avukat olan babası, onun da kendi mesleğini seçmesini istedi. Öte yandan öğretmenleri de onun yeteneğini fark edip tiyatroya yönlendirdi. Fakat her ikisi de Kartal Tibet'e çok da çekici gelmedi.

417