Kültür Sanat
04 Haz 2022 12:26 Son Güncelleme: 04 Haz 2022 12:29

CISAC, MESAM ve MSG’yi üyeliğe geri aldı

Uluslararası Söz Yazarları ve Besteciler Konfederasyonu (CİSAC) bir buçuk yıl önce üyelikten attığı MESAM ve MSG’yi tekrar üyeliğe aldı.

Uluslararası Söz Yazarları ve Besteciler Konfederasyonu (CİSAC) bir buçuk yıl önce üyelikten attığı MESAM ve MSG’yi tekrar üyeliğe aldı. Türkiye’nin Avrupa’dan dışlanması anlamına gelen üyelikten ihraç sürecini iki kurumun işbirliği sayesinde aştıklarını belirten MESAM Genel Başkanı Recep Ergül, “İki kurum arasında yaşanan uyuşmazlıklara son vererek işbirliği yapmamız nedeniyle üyeliğe geri alınmamız tarihi başarıdır” dedi.

Son 10 yıldır MESAM ve MSG arasındaki uyuşmazlıklar ve Türkiye’de yeteri kadar telif toplanmaması nedeniyle üst çatı örgütü CİSAC iki kurumu bir buçuk yıl önce üyelikten ihraç etmişti. MESAM’da yönetim değişikliği ardından MESAM VE MSG bir araya geldi. İki kurum telif toplama konusunda ciddi atılımlar gerçekleştirdi. CİSAC’ın takibinde olan iki kurum 11 ay süren görüşmelerin ardından MESAM ve MSG’yi üyeliğe geri aldı.

Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Genel Başkanı Recep Ergül, “CİSAC bizi yakın takibe aldı. Çok önemli işler başardığımıza kanaat getirerek önce bir mektup gönderdiler. CİSAC icra ve yönetim kurulu MESAM ve MSG’nin iyi niyetli olduğunu ve güzel işler çıkardığını belirtti. Ardından CİSAC Genel Kurulunda tekrar üyeliğe geri alındık. Bu tarihi bir iş. İki kurum için büyük başarıdır. Üyelikten ihraç Avrupa’dan dışlanmamız anlamına geliyordu” dedi.