Televizyon
14 Kas 2011 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

ÇİRKİN KRAL YILMAZ GÜNEY KÜRTÇE OLARAK İLK KEZ TRT ŞEŞ'TE!

Sinemanın ‘Çirkin Kral'ı, Yılmaz Güney, TRT 6'da yayınlanan 'Navdarên Me' (Ünlülerimiz) programının bu akşamki bölümüne konuk oluyor.

Sinemanın ‘Çirkin Kral’ı, Yılmaz Güney, TRT 6’da yayınlanan ’Navdarên Me’ (Ünlülerimiz) programının bu akşamki bölümüne konuk oluyor.
TRT 6’nın Türkiye tarihine damgasını vuran isimlerin hayatını belgesel tadına ekranlara taşıdığı programı ’Navdarên Me’, bu akşam ekrana gelecek bölümünde Yılmaz Güney’i anlatacak.
Şimdiye kadar Mevlana Celaleddin-i Rumi, Ahmet Kaya, Abdülmelik Fırat, Kemal Burkay, Kazancı Bedih, Şakiro,Yusuf Hayaloğlu, Melayê Cizirî, Aşık Veysel, Ahmed Arif gibi birçok ünlünün hayat öykülerinin anlatıldığı belgesel programı ’Navdarên Me’, (Ünlülerimiz) 14 Kasım Pazartesi akşamı ekrana gelecek bölümünde, Sinemanın Çirkin Kralı ünlü yönetmen, senarist ve oyuncu Yılmaz Güney’in yaşam öyküsünü ekranlara getiriyor.
‘Umut’, ‘Yol’, ‘Sürü’, ‘Duvar’ gibi filmlerle Türkiye sinemasına önemli eserler veren ve Cannes Film festivali başta olmak üzere birçok dalda ödül sahibi olan Yılmaz Güney’in hayatı, tüm gerçekliğiyle gözler önüne serilecek.

’ÇİRKİN KRAL’I EŞİ VE ARKADAŞLARI ANLATACAK’
30 dakika süren belgesel tadındaki programda Yılmaz Güney’i, eşi ve dostları anlatıyor. Evlendiği günden itibaren hayatının zor anlarında yanında olan 16 yıllık eşi Fatoş Güney, Çirkin Kral’ın hayatını, bilinmeyen yönlerini TRT 6 izleyicileri için paylaşıyor. ‘Sürü’ ve ‘Arkadaş’ filminde oynayan oyuncu ve müzisyen Melike Demirağ, ‘Sürü’ Filminde Silo karakterini canlandıran Levent İnanır ve yılların usta oyuncusu Aytaç Arman’ın da röportajlarının yer aldığı program bu akşam saat 22.05’te TRT 6’da ekrana gelecek.
’Navdarên Me’, 1 yıldır kendi döneminin önde gelen şair, yazar, filozof ve sanatçılarını belge, bilgi, fotoğraf ve önemli tanıklarla günümüzle buluşturup onları ölümsüzleştiriyor. Henüz 12 yaşındayken sinemayla tanışan ve 114 filmde oyunculuk, 26 filmde yönetmenlik, 15 filmde yapımcılık, 64 filmde senaristlik yapan, ardında birçok kitap ve ödül bırakan Yılmaz Güney, gerçek ismiyle Yılmaz Pütün; onu tanıyanların gözüyle ilk kez Kürtçe olarak TRT 6’da olacak.

CİHAN

ETİKETLER
#yılmaz güney #trt 6