Magazin
26 Şub 2018 14:16 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:02

Cinsel taciz skandalı sonrası şirketi iflas bayrağını çekti!

Cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan ABD'nin ünlü film yapımcılarından Harvey Weinstein'in şirketi Weinstein Company iflasa gideceğini açıkladı.

ABD'nin ünlü film yapımcılarından Harvey Weinstein'in şirketi Weinstein Company iflasa koruma başvurusunda bulunacağını açıkladı. Weinstein tecavüz de dahil onlarca cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya.

ÇALIŞAN KADINLARA TACİZDE BULUNUYORMUŞ

New York savcılığının açtığı kamu davasında Weinstein şirketi bünyesinde çalışan kadınlara cinsel tacizde bulunmak ve personeli sözlü olarak ölümle tehdit etmekle suçlanıyor.

50 KADIN ŞİKAYET ETMİŞTİ

Weinstein'a karşı suçlamalar geçen yıl Ekim Ayında New York Times gazetesinin bir haberiyle ortaya çıkmıştı. O tarihten bu yana Hollywood'un ünlü isimlerinin de bulunduğu 50 kadın Weinstein'i cinsel taciz, kötü muamele ve tecavüzle suçladı. Suçlamaların ardından Weinstein'ın şirketinin yönetim kuruluyla ilişiği kesildi. Hollywood'un en güçlü kişilerinden biri olan Weinstein söz konusu cinsel ilişkilerin karşılıklı rızayla gerçekleştiğini ileri sürüyor.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

Weinstein'a karşı suçlamalar sosyal medyada #SenDeAnlat (MeToo) etiketi altında taciz mağdurlarına ses veren uluslararası bir kampanyanın başlamasına neden olmuştu.