Cinsel saldırı davasında gözyaşları içinde anlattı: "Yatak odama girdi, engel olamadım"

Harvey Weinstein isimli ABD'li film yapımcısı hakkında açılan ve müebbet hapis istemiyle yargılandığı kamu davasında ilk kez hakim karşısına çıktı. Aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu 80'den fazla kadın, Weinstein'ın tecavüzüne ya da tacizine maruz kaldığını söylemişti.

Cinsel saldırı davasında gözyaşları içinde anlattı: "Yatak odama girdi, engel olamadım" - Sayfa 1

Manhattan Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen duruşmada gözyaşları içinde ifade veren mağdurlardan ünlü oyuncu, yaşadığı dehşetin detaylarını anlattı.

New York'un Manhattan bölgesindeki dairesine gittikten sonra, yapımcı Weinstein'in onu yatak odasına götürdüğünü, yatağa yatmaya zorladığını ve direnmesine rağmen cinsel saldırıda bulduğunu söyledi.

18
Cinsel saldırı davasında gözyaşları içinde anlattı: "Yatak odama girdi, engel olamadım" - Sayfa 2

Annabella Sciorra, "Sadece, onu kendimden uzaklaştırmaya çalışıyordum, engel olamadım ve üstüme çıkarak bana tecavüz etti" dedi ve sözlerini tamamlayamadan gözyaşlarına boğuldu. Bu ifadenin ardından mahkeme salonu buz kesti. Birçok cinsel taciz olayının şüphelisi olan yapımcı Weinstein'in saldırıda bulunduğu kadın oyuncular arasından, ilk defa bir mağdurun bu kadar ayrıntılı bir ifade verdiği belirtildi.

28
Cinsel saldırı davasında gözyaşları içinde anlattı: "Yatak odama girdi, engel olamadım" - Sayfa 3

ABD'de görülen davada çok sayıda kadının "cinsel saldırı mağduru" olarak Weinstein'in aleyhinde ifade vermesi bekleniyor ancak dava, 2 kadının verdiği ifadelere dayanarak ortaya çıkan suçlamalar üzerinden devam ediyor.

İşlenen suçlar üzerinden çok fazla zaman geçtiği için birçoğunun ABD federal ve eyalet yasalarına göre cezai karşılığı bulunmuyor. Ancak durumun vahameti nedeniyle ve mağdurların çığlıklarına cevap verebilmek için mahkeme, önemli ifadeleri ve suçlamaları en ince ayrıntısına kadar dinleyerek, gerektiğinde araştırma kararı veriyor.

38
Cinsel saldırı davasında gözyaşları içinde anlattı: "Yatak odama girdi, engel olamadım" - Sayfa 4

Şimdi 67 yaşında olan Weinstein, 2013 yılında Manhattan'da bir otel odasında genç bir oyuncuya tecavüz ettiği ve 2006'da TriBeCa'daki dairesinde bir asistanını cinsel ilişkiye zorladığı suçlamaları ile karşı karşıya.

"Sopranos" daki rolü ile tanınan Sciorra, saldırının 1993 yılının sonlarında veya 1994'ün başlarında Gramercy Park'taki dairesinde gerçekleştiğini söyledi.

48