Sağlık
28 Eyl 2023 23:47 Son Güncelleme: 28 Eyl 2023 23:49

Cinsel ilişkinin bir faydası daha ortaya çıktı

Cinsel ilişkinin etkisini gösterdiği bir durum daha ortaya çıktı. Faydasını duyduktan sonra her gün cinsel ilişki içerisine girmek isteyeceksiniz.

Cinsel ilişki partnerlerin birbirlerine olan bağlılıklarını güçlendiren aynı zamanda kişilerin birbirlerini çok daha yakından tanımlarını sağlayan önemli etkilerden bir tanesidir.

Cinsel ilişkinin insan sağlığı üzerine yapılan pek çok araştırma sonuç verdi. Hollanda'da gerçekleştirilen araştırma sonucunda cinsel ilişkinin bir faydasının daha olduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırma sonucunda cinsel ilişki kadın ve erkeklerde uykuya geçiş sürecinin kısalmasına yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Cinsel ilişki uyku kalitesini arttırıyor

Partnerler arasındaki bağın çok daha ciddi ve dinamik olmasını sağlayan cinsel ilişkinin iyi bir gece uykusuna yardımcı olduğu ortaya çıkarken aynı zamanda uyku sürecine çok daha kısa sürede girmeyi sağladığı ortaya çıktı.

Hollanda’daki Groningen Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırma sonucunda partneriyle seks yapan ve orgazm olan katılımcıların uykuya dalma süreçlerinin 16 dakikaya düştüğünü gözlemledi.

Normal kişilerin yatağa girdikten sonra uykuya geçiş sürelerinin 21 ile 23 dakika olduğu ortaya çıkarken, cinsel ilişkiye kişilerin maksimum 15 dakika içerisinde uykuya geçtikleri gözlemlendi.