Sağlık
28 Kas 2022 22:45 Son Güncelleme: 28 Kas 2022 22:50

Cinsel ilişki konusunda yıllardır yanlış bilinen gerçek ortaya çıktı

Cinsel ilişkiler ve hastalıklar hakkında çok yanlış bilgiler bulunuyor. Cinselliğin utanılacak bir durum olarak görülmesi ve cinsel eğitim verilmemesi bu kulaktan dolma bilgilerin paniğe, cinsel sorunlara yol açmasına neden oluyor. Uzmanlar inanmayı hemen bırakmamız gereken 5 cinsel efsanesini paylaştı.

Cinsel ilişki hakkında toplumda konuşulan yanlış bilgiler cinsel problemlerin büyümesine ve öz güven eksikliğine neden olabiliyor. Bir canlının hem zevk hem de üreme için temel ihtiyaçlarından biri olan 'sevişme' eylemi ne yazık ki damgalanma nedeniyle pek konuşulmuyor ve birçok kişi bununla ilgili bazı yanılgılara kapılıyor. Siz de cinsel ilişki ile ilgili bazı mitlere inanıyorsanız, tüm bunlara bir son vermenin zamanı geldi.

BİRİNDEN HOŞLANMAK, CİNSEL İLİŞKİYİ DAHA AZ ACI VERİCİ HALE GETİRİR

En azından ilk kez cinsel ilişki acı verici bir deneyim olabilir ve daha kolay hale gelmesi biraz zaman alabilir ve birkaç kez denenebilir. Birçoğu, penetrasyonu kolaylaştırmak için kayganlaştırıcı kullanma ihtiyacı bile hissedebilir - ancak, cinsel ilişki sırasında yaşanan acı miktarının bir partnere ilgi duymakla ilişkili olduğuna inananlar da vardır. Bununla birlikte, gerçekte, çekim yalnızca uyarılma ile ilişkilendirilebilir ve daha düşük ağrılı cinsel ilişki riski ile ilişkilendirilemez.

CİNSEL DÜRTÜ YAŞLA BİRLİKTE AZALIR

Birçok insan yaşlanmanın hormonlar üzerinde bir etkisi olduğunu düşünür ve libido– bir dereceye kadar yapar, ancak bazı durumlarda etki olumlu olabilir. Hayatın daha sonraki aşamasında, insanlar sadece eşleriyle iyi iletişim kurarak ve gelişen durumlardan hoşlanıp hoşlanmadıkları konusunda daha açık olarak sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama sahip olabilirler.

ERKEKLERİN LİBİDOLARI KADINLARDAN DAHA DÜŞÜKTÜR

Erkeklerde cinsel istek ergenlik yıllarının sonunda zirveye ulaşırken, kadınlarda bu 30'lu yaşlara kadar gerçekleşmez. Erkeklerin daha spontan bir cinsel isteği olsa da, kadınların şehvetli dokunuş gibi uyaranlara karşı daha duyarlı bir isteği vardır. Bu nedenle libido, cinsiyetle pek ilişkili değildir.

CYBE KLOZET KAPAĞINDAN YAYILABİLİR

Hayır, bazen cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon vücutta bulunabilir ve kuluçka döneminde olabilir ve girmeyebilir, bu nedenle önce test negatif, sonra pozitif olabilir. Ancak kesinlikle enfekte bir klozet kapağıyla temastan yayılmaz. Tedbir olarak yapılabilecek tek şey düzenli olarak test yaptırmaktır.

EREKSİYON BOZUKLUĞU İLERİ YAŞTA NORMALDİR

Ereksiyon bozukluğu normal olarak sınıflandırılmamalıdır, çünkü bir kişinin bu durumu geliştirmesinin birkaç nedeni olabilir ve kişiden kişiye değişebilir. 70 yaşında bile psikolojik, fiziksel ve diğer birçok faktörden kaynaklandığı için normal kabul edilmemelidir.