Ekonomi
15 Haz 2023 09:06 Son Güncelleme: 15 Haz 2023 09:11

Ciner’in We Soda şirketi Londra’daki halka arzı iptal etti

Mayıs ayı ortalarında 7.5-8.5 milyar dolar arası bir değerle Londra Borsası’nda halka arz çalışmalarına başladığı açıklanan Ciner Grubu’na ait We Soda şirketi, hisse senedi satışı planını iptal etti.

We Soda CEO’su Alasdair Warren kararın ardından yaptığı açıklamada “Birkaç hafta önce halka arz niyetimizi duyurduğumuzdan bu yana yana küresel çapta yatırımcı katılımının genişliği ve müstakbel yatırımcılarımızın ilgisi bizi cesaretlendirmişti. Buna rağmen gerçek şu ki, özellikle Birleşik Krallık’taki yatırımcılar halka arz piyasası konusunda son derece temkinli davranıyor. Bu aşırı ihtiyat, şirketimizin inandığımız değerlemeye ulaşamayacağı anlamına geliyordu. Sonuç olarak Londra Borsası’ndaki halka arzımızı iptal etme kararı aldık” dedi.

En az 7.5 milyar değerle Londra’da 2023’ün en büyük halka arzını planlayan We Soda, Türkiye’de iki (Eti Soda, Kazan Soda) ve ABD’nin Wyoming eyaletinde Türkiye Şişe Cam ile ortak olduğu tesislerle dünyanın en büyük doğal soda külü üreticisi. Trona madeninden üretilen soda külü başta cam olmak üzere, deterjan, kozmetik, elektrikli otomobil bataryası gibi önemli endüstriyel ürünlerin en önemli girdilerinden biri.