Polemik & Kulis
20 Ara 2019 14:20 Son Güncelleme: 20 Ara 2019 15:09

Ciner Medya Grubu'ndan sürpriz ayrılık! Hangi ünlü ekran yüzü veda etti? (Medyaradar/Özel)

Habertürk TV'den ayrılarak bir yıl önce Bloomberg HT kadrosuna katılan ünlü ekran yüzü sürpriz bir kararla kanalla yollarını ayırdı.

Ciner Medya Grubu'nun ekonomi kanalı Bloomberg HT'de sürpriz bir ayrılık yaşandı.

9 yıl süreyle görev yaptığı Habertürk TV'den ayrılarak bir yıl önce Bloomberg HT kadrosuna katılan ünlü ekran yüzü Buse Biçer Akbaş sürpriz bir kararla kanalla yollarını ayırdı.

Biçer, Bloomberg HT'de "Kapanışa Doğru" ve "Günden Kalanlar" isimli programların sunuculuğunu yapıyordu.

Bir süre önce Amerikan strateji kuruluşunun kurucu ortağı Hakan Akbaş ile evlenen Buse Biçer Akbaş ayrılık kararını sosyal medya hesabından böyle duyurdu:

"@bloomberghttv‘de içine hayatımın en önemli anlarını sığdırdığım koskoca bir yılı harika dostları yanımda götürerek geride bırakıyorum. 18 yaşında başladığım kesintisiz 20 yıllık meslek hayatımın 11 yılımı geçirdiğim Ciner gurubunda bugün son yayınım"

BUSE BİÇER KİMDİR?

20 Kasım 1981’de istanbul’da doğdu.. 2005’te Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1999’da Sakarya’da Kanal 54 TV’de editör/spiker olarak başladı. Flash TV ve NTV’de muhabirlik yaptı. Kanal 6’da sağlık ve estetik ile uluslararası ilişkiler programı Asimetri’yi hazırlayıp sundu. SKY TÜRK’te Nuriye Akman’la Empati programını yaptı.

2006’da Haber 7 de haber bültenlerinin yanı sıra Ekonomi Hattı’nı hazırlayıp sundu. 2007’de Kanal 24’te ekonomi haberlerini, “Ekonomide Bu Hafta” programını ve haber bültenlerini sundu. 2009’da Habertürk TV’ye transfer oldu. Habertürk TV’de “Analiz Sentez” “Ekonomide Görünüm” “Basın Kulübü” “Güne Bakış” “Gün Ortası” haber programlarını ve “Akşam Haberleri” ile “Ana Haber Bülteni’ni ve Güne Bakış programlarını sundu. Aralık 2018'de Ciner Medya Grubu'nun ekonomi kanalı Bloomberg HT'ye transfer olan Biçer 15 Eylül 2019'da Amerikan strateji kuruluşunun yönetici ortağı Hakan Akbaş ile dünyaevine girdi.

MEDYARADAR/ÖZEL