Ciner Medya Grubu'ndaki o atamanın anatomisi

Ciner Grubu’nda dün hem isimler, hem zamanlama ve hem de doldurulan koltukların niteliği açısından ilginç atamalar yapıldı. Fakat o atamalar arasından biri özellikle dikkat çekti.

Son 1 yıldır Habertürk TV Prime Time Haber Programları Koordinatörlüğü görevini yürüten Faruk Demirel, Show Haber Ankara Temsilcisi oldu.

Peki bu atamayı diğerlerinden ayıran özellik neydi?

Şöyle ki; Faruk Demirel, Haber Global Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa ettikten sonra Ciner Grubu bünyesinde önce Show Haber Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı, hemen ardından da Habertük TV PT Programlar Koordinatörlüğü yaptı.

Demirel’in görev yaptığı süreçte, hükümetle aralarının açık olduğu söylenen Habertürk TV, üst üste AK Partili isimleri ve çok sayıda Bakan’ı ağırlamaya başladı.

Öyle ki, siyasetin ve bürokrasinin önde gelen isimleri kamuoyuna mesaj vermek istediklerinde ilk tercihleri hep Habertürk TV oldu.

Cumhur İttifakı’na mensup isimlerin Habertürk TV’yi tercih etmeye başlamasının arka planında, Faruk Demirel’in onlarla kurduğu samimi diyaloğun güçlü etkisinin olduğu bir süredir siyaset ve basın kulislerinde konuşuluyordu.

Bu atamayı ilginç kılan faktörlerden biri de 2023 seçimlerine yaklaşık 1 yıl kalması ve siyasetin dilinin iyiden iyiye sertleşmeye başlamış olması.

Kulislerde konuşulanlara göre Kenan Tekdağ, seçimlere kalan kısa süre içerisinde siyaseten bir yol kazası yaşamak istemedi.

Bu nedenle en güvendiği adamlarından birini, Ankara’ya göndererek şimdiden olası kazaların önüne geçmek istedi.

Faruk Demirel, Ankara’nın siyaset ve bürokrasi kulislerine son derece hakim biri olarak biliniyor.

Yargı’nın İpek Grubuna el koymasının ardından, Kayyum Heyeti tarafından Kanaltürk ve Bugün TV Ankara Temsilcisi olarak atanmış, iki kanalın tasfiyesinde görev almıştı.

Hemen ardından Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine atanan Demirel, 1,5 yıl boyunca Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’la çalışmıştı.

Geçmişte 1 yıl Tarım Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevinde de bulunan Faruk Demirel’in, başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere MHP yönetimiyle de son derece yakın olduğu biliniyor.

Kulislerde Faruk Demirel’in resmi görevinin Show Haber Ankara Temsilcisi olacağı, ancak gayrı resmi olarak Ciner Yayın Grubunun siyasi partilerle ilişkilerini koordine edeceği konuşuluyor.