Gündem
16 Eyl 2013 13:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

CİNER GRUBU'NA SATILAN SHOW TV'DE KRİZ PATLADI! SATIŞ NEDEN TEHLİKEDE?

TMSF'nin jet hızıyla satışa çıkardığı Show TV ile ilgili sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor.

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre TMSF’nin, Çukurova Grubu’nun isteği üzerine Ciner Grubu’na 402 milyon dolara satıldığını açıkladığı Show TV’de, şimdi de “imza krizi” çıktı. Show TV’nin satışını, kanalın kayıt üzerindeki sahibi olarak Türk Medya yöneticileri onayladı. Ancak Türk Medya yöneticileri de, TMSF’nin yöneticilerinden oluştuğu için, kanalın gerçek sahiplerinden de imza alınması zorunluluğu ortaya çıktı. Yani TMSF, Mehmet Emin Karamehmet başta olmak üzere, kanalın gerçek sahiplerinden satışa onay almak için girişimde bulundu.

HİSSELER TMSF’Yİ VURDU
Hissedarların ise, satışa onay vermek istemedikleri ve satışı mahkemeye taşımayı düşündükleri öğrenildi.

Çukurova Grubu’na ait şirketlerin hisse yapısındaki karışıklıklar, TMSF’yi zor durumda bıraktı. İnterbank’tan kaynaklanan borç nedeniyle el konulan ve el koyma işleminden 15 gün sonra da Ciner Grubu’na satılan Show TV’de de, hisse yapısındaki karışıklık nedeniyle satış işlemi riske girdi. Show TV’nin sahibi olarak AKS Yayıncılık Şirketi görülüyor. AKS yayıncılığın hisselerinin büyük kısmı da Türk Medya Grubu’na ait bulunuyor. TMSF, Show TV ve SKYTÜRK’ün ardından, Türk Medya Grubu’nu da el koydu. Ve Türk Medya Grubu’nun yönetimine de TMSF’de görev yapan daire başkanları atadı. Dolaysıyla, Show TV’nin satış işlemi, Çukurova tarafından değil, Türk Medya Grubu’nun yönetiminde bulunan TMSF yöneticileri tarafından gerçekleştirilmiş oldu.

DAVA KORKUSU BAŞLADI
TMSF’de, Show TV’nin satış işleminden rahatsızlık yaşanıyor. Bu konuda ileride dava konusu olmasından endişe ediliyor. Bunun içinde, Show TV’nin satış kararlarına, Türk Medya Grubu yöneticilerinin dışında, kanalda kanunen hak sahibi olacak tüm hissedarlarından onay alınması kararlaştırıldı ve Mehmet Emin Karamehmet başta olmak üzere, kanalda hisse sahibi olan diğer ortaklardan da imza alınması için girişimde bulunuldu. Ancak bazı hissedarlar, satışla ilgili olarak ileride dava açma hakkını ortadan kaldıracağı için, TMSF’nin istediği onayı vermek istemediler. Bazı hissedarlar ise satışı mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Bunun da, hem TMSF’yi hem de Ciner Grubu’nu zor durumda bırakması bekleniyor. Yetkililer, satış işleminin hukuken geçerli olduğunu sadece ileride sıkıntı olmaması için, imza ile satışın garanti altına alınmak istediğini öne sürdüler.