Gündem
13 Eyl 2010 13:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

CINE5'TE BEŞİKTAŞ-ANKARAGÜCÜ MAÇ SKORUNDA GERÇEK NE?

CINE5, bir internet sitesinde yeralan Beşiktaş-Ankaragücü maç skorunun "8JK 1-0 A.GÜCÜ" yazıldığına dair iddialar için açıklamada bulundu.

İşte o açıklama...

CINE5’TE BEŞİKTAŞ – ANKARAGÜCÜ MAÇ SKORU GERÇEĞİ…

Cine5’te 11 Eylül 2010 Cumartesi günü yayınlanan Ejder’in öpücüğü filmi sırasında sol üst köşede Beşiktaş- Ankaragücü maçının skoru yayınlanmıştır.
 
Skor değiştikçe sonuç değişikliği yapılmış, takım isimleri ve maç skoru hatasız olarak yazılmıştır. Maraton.com.tr sitesinin iddia ettiği gibi skor 8JK 1- 0 A.GÜCÜ olarak değil,
BJK 1- 0 A.GÜCÜ şeklinde yayınlanmıştır. Sitede yayınlanan resimlerin film üzerindeki birebir kareleri tarafımızdan incelenmiş ve aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere iddia edildiği gibi 8JK değil, BJK olarak yazıldığı anlaşılmıştır. Ayrıca söz konusu resimlerde yer alan yazı karakteri de CINE5 Televizyonunun sürekli kullandığı resmi yazı karakteriyle aynı değildir.
 
Haksız yere yapılan bu suçlamanın ardından kanalın RTÜK kayıtları izlenmiş ve böyle bir hatanın yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Yayın kayıtlarından alınan gerçek görüntüler aşağıdadır.
 
Yönetim olarak bu haksız suçlamayı yapıp gazete ve internet sitelerinde yayınlayan kuruluşlardan gerekli düzeltmeyi yapıp, doğru haber ve görüntülerin yayınlanmasını bekliyoruz.
 
İşte RTÜK kayıtlarından alınan gerçek görüntüleri izlemek için tıklayınız. http://gorsel.cine5.com.tr/gorsel/besiktas-ankaragucu.avi