Gündem
21 Kas 2022 23:07 Son Güncelleme: 21 Kas 2022 23:20

Cin çıkarma seansında kan donduran cinayet! Hakim kararını verdi

İbrahim A. ile İ.E.H. ve H.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, H.A, Y. A. ile V.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay ile ilgili detaylar ise kan dondurdu.

Konya'nın Ereğli ilçesinde Suriye uyruklu 1 kişinin "cin çıkarma" bahanesiyle yapılan müdahalede hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Ziya Gökalp Mahallesi Şair Zihni Caddesi'nde yaşanan olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan İbrahim A. ile İ.E.H. ve H.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, H.A, Y. A. ile V.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ereğli ilçesinde ikamet eden Suriye uyruklu Hasan Alluş (38), 17 Kasım'da yaşadığı sıkıntı nedeniyle Ziya Gökalp Mahallesi Şair Zihni Caddesi'ndeki Suriyeli İbrahim A'nın (39) evine gitmiş, İbrahim A'nın "cin çıkarma" bahanesiyle yaptığı müdahalede nefessiz kalarak fenalaşmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Olayla ilgili, İbrahim A. ile Alluş'un ailesinden H.A. (37), İ.E.H. (37), Y.A. (30), V.A. (17) ve H.A. (15) gözaltına alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Alluş'un yapılan otopsisinde, boynunda boğmaya bağlı izler, boynunda ve kaburgalarında da kırıklar tespit edildi. Bunun üzerine polis, ailesinin ifadesine başvurmuştu.

CİN ÇIKARMAK İÇİN BOĞAZINI SIKMIŞ

Ailesi, Alluş'u ölmeden önce 'cin çıkarma' için kendi vatandaşları olan İbrahim El Hac Ali'yi eve çağırdıklarını, Ali'nin, içindeki cini çıkarmak için Alluş'un boğazını sıktığını, kalbinin durduğunu anlayınca kalp masajı yaptıklarını, ardından da hastaneye götürdüklerini söylemişti.