Televizyon
04 Ara 2012 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

"ÇİLLER GİBİ OLUR!" KORU'DAN BAŞBAKAN'I KIZDIRACAK BENZETME!

Star yazarı Fehmi Koru, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmasını Habertürk'te yorumladı.

Başbakan Erdoğan'ın düğmeye basmasıyla gündeme gelen dokunulmazlıklar gerilimi Habertürk erkanlarında masaya yatırıldı. Ece Üner'in sunduğu Akşam Raporu'na konuk olan Star yazarı Fehmi Koru, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını yorumladı.
 
Hükümetin böyle bir adım atmaması gerektiğini vurgulayan Koru, aksi takdirde AKP'nin kendi söylemiyle çelişeceğini ve yıllar içinde elde edilen kazanımların heba olacağını söyledi. Hükümette dokunulmazlıklar noktasında Başbakan'a itiraz sesleri de yorumlayan Koru AKP'de çatlak yorumlarını değerlendirdi.
 
AKP'DE DOKUNULMAZLIKLAR ÇATLAĞI VAR MI?
 
AK Parti'de kesin bir ayrışma olduğunu söyleyemem. Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Ayrıca dokunulmazlıklar konusunda acele edilceğini düşünmüyorum. AK Parti grubunda çok tecrübeli isimler var. 94'deki süreci gören insanlar var. O zaman SHP HEP'lileri meclise getirirsek sorun daha iyi görülür anlaşılır diye düşünmüştü ama o zaman ki HEP'liler bunu bugünküler gibi başaramadı. Tansu Çiller de o zamana görülmedik bir şahinlik gösterdi ve dokunulmazlıklar kaldırıldı. Bunu hatırlıyor AK Parti'nin tecrübeli isimleri ve benzer bir şey kendi dönemlerinde yaşanmasını istemezler.
 
DOKUNULMAZLIKLAR KALKARSA GERÇEKTEN YAZIK OLUR
 
Beri adım atmak olarak görmemek lazım. Bazen geriye doğru atılan bir adım aslında geleceğe atılmış olur. BDP'liler bence bu öfkenin sebebini anlamış durumdalar. Bakan Beşir Atalay, 'Eğer Kürt sorunu çözülecekse kiminle görüşülmesi gerekiyorsa onunla görüşülür' diyor. Kimi kastediyor? İmralı olarak algılıyoruz. BDP'nin yani seçilmiş insanların İmralı'nın gerisinde kalması acaba BDP açısından doğru bir görüntü mü? Bunu anlayabilirlerse hükümetin dokunulmazlıkları kaldırması doğru olmaz bence. Bülent Arınç'ın da açıklamaları bu yönde. Başbakan'ın haklı bir öfkesi var bende de aynı öfke var ama bu 94'deki yöntemle dışa vurulursa gerçekten yazık olur diye düşünüyorum.
 
94'DEKİ TABLO TEKRAR EDERSE AKP KENDİSİYLE ÇELİŞMİŞ OLUR
 
'Burhan Kuzu Kandil'e çıkarlarsa da 94 mü diyeceğiz?' dedi ama diyeceğiz tabi ki. Türkiye 94'deki ortamı yeniden canlandırmamalı. Bir çok kazanım var. Bu kazanımlar hiç yokmuş gibi Tansu Çiller gibi olmak bu hükümet için yanlış olur. Aslında bu iktidar kürsü dokunulmazlığını muaf tutarak dokunulmazlığı kaldırmak isteyen bir hükümet. Şimdi kalkıp kendi elleriyle, kürsü dokunulmazlığı içindeki konular nedeniyle dokunulmazlıkları kaldırısa kendi söylemine ters düşecektir.
 
ÇATLAK KELİMESİ AK PARTİ İÇİN KULLANILAMAZ
 
Çatlak kelimesi AK Parti için kullanıcak bir kelime değil. 10 yıl içinde gördük ki bir şekilde hallediyor. Ya ikna ediyor ya da suluhetle o konudan uzaklaşıyorlar. Yine geçmişte olduğu gibi uygun bi çözümü kendiler bulacaklardır. Bu olayda da bir çatlamaya AK Parti yöneticileri herhalde izin vermezler.