Medya
24 Mar 2021 09:23 Son Güncelleme: 24 Mar 2021 12:41

Çılgın Sedat'ı aramayan Candan Erçetin'e Hıncal Uluç'tan 'vefa tokatı'

Ünlü şarkıcı Çılgın Sedat'ın evinin yanmasının ardından MSG Başkanı Candan Erçetin'in aramaması eleştiriliyordu. Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde Candan Erçetin'le olan geçmişteki bir anısını paylaşarak "Candan bu" başlıklı bir eleştiri yazısı kaleme aldı.

Hıncal Uluç, evi yanan şarkıcı Çılgın Sedat'ı aramayan Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MSG) Başkanı Candan Erçetin'in istifa etmesi gerektiğini yazdı. Uluç, geçmişte yaşadığı bir olayı köşesine taşırken, Candan Erçetin'in bu tür olaylar karşısında davranışının hep aynı olduğunu okurlarıyla paylaştı. 

Geçtiğimiz günlerde evi yanan ünlü şarkıcı Çılgın Sedat, MSG başkanı da olan Candan Erçetin'i “Siz benden sorumlusunuz, insan bir arar. Bizim sizin gibi insanlara ihtiyacımız yok” sözleriyle eleştirmişti. Bunun ardından da Hürriyet Kelebek yazarı Orkun Ün, Candan Erçetin'i istifaya davet etmişti. 

Hıncal Uluç yazısında istifa davetinin haklılığına işaret ederek "Bak Orkun kardeşim ben hiç şaşırmadım" dedi ve geçmişte yaşadığı olayı anlattı...

İşte Hıncal Uluç'un o yazısı

CANDAN BU!..

Müzik Eserleri Sahipleri Derneği Başkanı Candan Erçetin'i istifaya davet etmiş, Hürriyet Yazarı Orkun Ün..
Görünüşte haklı.. Hem de bu pandemi, yani müzisyenler için işsizlik döneminde Çılgın Sedat nam sanatçının evi yanmış.
Bırakın yardımı, bir telefon edip "Geçmiş olsun" bile dememiş Candan..
Bak Orkun kardeşim, oysa ben hiç şaşırmadım.
1980'li yıllarda Erkekçe için İstanbul'a geldiğimde, Boğaz'a bakan bir yamaçta, şimdi galiba Di Mario oldu, Tefo'nun restoran kulübü vardı. Yazları bahçedeki büyük ağacın altında açık büfe yapardı, fiks menü.. Yani ne yersen ye, faturan değişmez.
Hemen her salı giderdim. Hayır yemeğe değil.. Bir genç kız harika Piaf, Mireille şansonları söylerdi Fransızca.. Harika da söylerdi.. Tefo o amatörü meşhur etti o salı geceleriyle..
Ben çok yazıp katkıda bulundum tabii.
Gel zaman git zaman, Tefo parkinson oldu. Elden ayaktan düştü.
Ertekin, Günay, ben ona bir yardım gecesi düzenledik, Günay'da..
Tefo'nun İstanbul'un en ünlü kulüpçüsü olduğu yıllardan başlayarak onun sahnesine çıkan tüm ünlüleri davet ettik.. Hemen hepsi kabul etti. Birisi geri çevirdi bizi ve gelmedi..
Tefo'nun üne kavuşturduğu o genç kız..
Yani..
Candan Erçetin!.