Gündem
10 Eyl 2010 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

ÇILGIN PAPAZ VAZGEÇTİ!

Çılgın planıyla dünyayı ayağa kaldıran Amerikalı rahip Terry Jones, Kuran yakmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

50 kişilik cemaatin lideri Jones, New York’ta yapılacak caminin yerinin değiştirilmesi karşılığında geri adım attığını iddia etti. Ancak bu iddia doğrulanmadı. Jones’un ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in araması üzerine planını rafa kaldırdığı tahmin ediliyor.

BAŞTA ABD olmak üzere bütün dünyanın alarma geçmesine neden olan rahip Terry Jones sonunda pes etti. Küresel baskılara dayanamayan rahip, dün 11 eylülde Kuran yakma planından vazgeçtiğini açıklarken bir de “kahramanlık” denemesinde bulundu. 50 kişilik cemaatin lideri Jones, New York’ta “sıfır noktası”na yakın inşa edilmesi planlanan caminin taşınacağı sözünü aldığını ve bunun üzerine Kuran yakma girişimini iptal ettiğini duyurdu. Jones “(New York’taki cami inşaatını yürüten) imamla (Faysal Abdürrauf) buluşmak üzere Floridalı imam Musri ile birlikte cumartesi günü New York’a gidiyoruz” dedi.

Ancak cami inşasına önderlik eden Müslümanlardan bu konuda herhangi bir doğrulama gelmedi. İmam Faysal Abdürrauf’a yakın kaynaklar ise böyle bir anlaşmanın yapılmadığını söyledi. Pentagon, ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in (yanda) papazı telefonla aradığını duyurdu. Jones’un bunun üzerine planını rafa kaldırdığı tahmin ediliyor.

Obama’dan melek hatırlatması

Dün ABC televizyonunda yayınlanan “Günaydın Amerika” programına çıkan ABD Başkanı Barack Obama, “Eğer (Papaz Jones) dinliyorsa, umarım planladığı şeyin Amerikalıların değerlerine aykırı olduğunu anlıyordur. Bu ülke özgürlük ve dinsel hoşgörü üzerine kurulu. Şunu anlamasını istiyorum, yapmaya hazırlandığı bu şov, üniformalı kadın ve erkeklerimizi tehlikeye atıyor. Bakın, bu El Kaide’ye militan kaynağı yaratmaktır. Plan gerçekleşirse terörist zihniyetli insanları ‘diğerlerini öldürmek için kendilerini havaya uçurmaları’ yolunda teşvik eder. Umarım iyilik meleklerini dinler ve giriştiği eylemin ne kadar yıkıcı olduğunu anlar” dedi.

Interpol uyarmıştı

Uluslararası polis teşkilatı Interpol, Amerikalı rahibin 11 Eylül’ün yıldönümünde Kur’an-ı Kerim yakma planı  uygulanırsa artan terör saldırıları riski konusunda hükümetleri uyarmıştı. ABD Dışişleri de vatandaşlarını uluslararası seyahatlerinde dikkatli olmaya çağırmıştı. Bu arada planın sahibi kökten dinci Hristiyan grubun internet sitesine erişim, hizmet aldıkları şirket tarafından anlaşmalara uyulmadığı gerekçesiyle                      kapatıldı.

 

ETİKETLER
#kuran #papaz