Gündem
03 Ara 2023 19:09 Son Güncelleme: 03 Ara 2023 19:11

Çikolata yüzünden çocuğu depoya kapattılar! Zincir markette skandal

Hakkari'de bir zincir markette cebine çikolata koyduğu iddia edilen çocuğun depoya kapatılması infial yarattı. İddiaya göre çocuk 2 saat boyunca depoya kapatıldıktan sonra haberi duyan babası markete gelince çocuğunu depoda buldu. Skandal olayın ardından sorumlular için harekete geçildi.

Çocuğu cebine çikolata koydu gerekçesiyle marketin deposunda saatlerce bekleten market sorumluları hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında "Hakkari'de zincir markette tepki çeken olay, çocuğu çikolata için market deposuna kapattılar" şeklinde paylaşımların yapıldığı belirtildi.

MARKET YETKİLİLERİ DE SORUŞTURMAYA DAHİL

Bunun üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

BAKAN TUNÇ: ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARINI ZEDELEYECEK HAREKETE İZİN VERMEYİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Tunç, "Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza yapılan her türlü olumsuz eyleme karşı çok hassas olduğumuz bilinmelidir. Çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyiz. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

CEBİNE ÇİKOLATA KOYDU DİYE...

Hakkari'de 12 yaşındaki çocuğun "bir zincir markette iki çikolatayı cebine koyduğu ve çalışanlarca marketin deposunda bekletildiği" iddiaları bazı basın organlarına ve sosyal medyaya yansımıştı.