Gündem
23 Ağu 2021 18:48 Son Güncelleme: 23 Ağu 2021 18:54

Cihat Yaycı’dan kritik uyarı: FETÖ 3K ile yeniden ülkeyi ele geçirebilir!

Yeni Akit gazetesine konuşan Emekli Amiral, Doç. Dr. Cihat Yaycı, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

TÜRKDEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, Twitter’da örgütlenen FETÖ’cü teröristlerin ‘FETÖ nefret söylemidir’ kampanyası hakkında konuştu. Yaycı, “FETÖ terör örgütü ‘kargaşa, karmaşa ve kaos’ yani (Üç K) ortamından istifade ile 15 Temmuz benzeri olmasa dahi, bir şekilde oluşacak ‘Üç K’ ile devletin yönetimini yine sistematik şekilde ele geçirebilir. Bu konuda mutlaka uyanık ve tetikte olmamız gerekmektedir.” uyarısında bulundu.

 Yeni Akit gazetesine konuşan TÜRKDEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, bütün devlet yönetimini uyardı.

 “TÜRKİYE’NİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK TEHLİKELERDEN BİR TANESİ”

 Terör örgütü FETÖ’nün Türkiye’ye karşı sinsice planlarına devam ettiğine dikkat çeken Cihat Yaycı, şunları söyledi:

 “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türkiye’nin başına gelmiş en büyük tehlikelerden bir tanesidir. Ve bu tehlike maalesef hala devam etmektedir. Bugün sosyal medyada açılmış olan #FetöNefretSöylemidir etiketi de bu riskin boyutunu ve riskin hala tam anlamıyla mevcut olduğunu bize anlatmaktadır.”

 3K NEDİR?

“FETÖ ne yapmaya çalışıyor?” sorusunu yanıtlayan Cihat Yaycı Paşa, “OHAL kaldırıldıktan sonra maalesef Emniyet’in, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ve Savcılıkların çalışması kapsamında; Silahlı Kuvvetler, Emniyet ve Adalet Bakanlığı dışında kayda değer bir FETÖCÜ ihracı gerçekleşmemiştir. Bakanlıklarda, Akademide, Yüksek Öğretim Kurumu kapsamında FETÖCÜlerin mevcut durumda kadrolarını muhafaza ettiklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Devlette kadrolarını muhafaza eden bu örgüt yine aynı şekilde kısa zaman sonra tekrar devleti ele geçirebilecektir.

 Örgüt ‘KARGAŞA, KARMAŞA ve KAOS’(Üç K) ortamından istifade ile 15 Temmuz benzeri olmasa dahi, bir şekilde oluşacak ‘Üç K’ ile  devletin yönetimini yine sistematik şekilde ele geçirebilir. Bu konuda mutlaka uyanık ve tetikte olmamız gerekmektedir.” uyarısında bulundu.