Polemik & Kulis
07 Tem 2014 18:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:25

Cihan'dan ayrılan isim 24'te! Hangi görevi yürütecek? (Medyaradar/Özel)

17 Aralık operasyonlarının ardından Cemaat Medyası'nda gerçekleşen istifalardan birine de o imza atmıştı.

Mart ayında Cemaatin yayın organı olarak bilinen CHA'dan ayrılan Köksal Akpınar hükümete yakınlığı ile bilinen Star Medya Grubu'na ait 24 televizyonunda göreve başladı.

Cihan'da sayısız özel habere imza atan ve Kanlı Çukur-Muhsin Yazıcıoğlu Suikastı'nın Perde Arkası kitabının da yazarı olan Köksal Akpınar 24 televizyonunun haber merkezinde görev alacak, ayrıca Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden programının da editörlüğünü yapacak.

17 Aralık Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında AK Parti ile cemaat arasında yaşanan kavganın medyada da yansımaları olmuş, Cemaatin yayın organı olarak bilinen Cihan Haber Ajansı'nda 18 yıl çalışan ve Akşam Ajansı'nı sunan Gazeteci-Yazar Köksal Akpınar da "düşünce farklılığını" gerekçe göstererek yollarını ayırmıştı.

Köksal Akpınar Twitter'dan  "Son yaşanan siyasi gelişmeler ile düşünce farklılığımızın iyice acığa cıktığı Cihan Haber Ajansı'ndan 18 yılımı geride bırakarak istifa ettim... Kendimi ait hissetmediğim ve aykırı düşündüğüm için neredeyse ötekileştirildiğim bir yerde, daha fazla durmanın bir anlamı yoktu. Bu en başta kendime ve vicdanıma saygısızlık olurdu. Her zaman milli iradenin ipotek altına alınamayacağına inanıyorum. İnandım!.. Ve İnanacağım!.. Halkın getirdiğini halk götürür." ifadelerini kullanarak istifa etmişti.

MEDYARADAR/ÖZEL