Gündem
07 Mar 2016 22:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Cihan Haber Ajansı’na kayyum atandı

Zaman Gazetesi'ne mahkeme kararı ile kayyum tanamasından sonra Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş’ye de kayyum atandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye de kayyum atanmasını talep etti. Başvuruyu değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Sezai Şengönül ile avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan'ın, Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Hakimlik, atanan kayyumların, Zaman Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye atanan kayyumlarla aynı olduğuna, bu nedenle yeni bir ücret takdirine yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme, kayyum olarak atanan kişilerin derhal toplanarak, Yönetim Kurulu Başkanı'nı kendi arasından seçmesine karar verirken, şirketin faaliyetlerini yönetmeyi derhal devralmalarına hükmetti.

ABONELERİNE HABER GÖNDERMEMİŞTİ

Öte yandan Cihan Haber Ajansı Zaman Gazetesi'ne yapılan kayyum atamasından sonra abonelerine haber göndermeyi durdurmuştu. Ajans, iki günün ardından bugün saat 16.00 itibariyle haber göndermeye başlamıştı.