Gündem
28 Şub 2011 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

CİHAN HABER AJANSI KAMERAMANI LİBYA'DA SALDIRIYA UĞRADI!

Cihan Haber Ajansı'nın haber kameramanı Abdurrahman İtik, Libya'nın Bingazi kentinde silahlı bir kişinin saldırısına uğradı.

İtik, Libya'da muhalif grupların kontrolündeki Bingazi kentinde yürürken araba ile kendisine yaklaşan silahlı bir kişi tarafından durduruldu.

Önce saat soran silahlı kişi, daha sonra İtik'in cebindeki parayı ve cep telefonunu istedi. İtik'in vermek istememesi üzerine silahlı kişi elindeki kaleşnikof marka silahı doğrultarak tehditte bulundu. İtik'in cep telefonunu ve cebindeki paraları alan silahlı kişi arabasıyla hızla olay yerinden uzaklaştı.

Bu tür bir olayın başına geleceğini hiç düşünmediğini anlatan İtik, şunları anlattı:

"Kent tamamen muhaliflerin kontrolünde ve herkes gazetecilere çok iyi davranıyor, bizi el üstünde tutuyorlar. Bugün ilk kez diğer gazeteci arkadaşlarla birlikte yürüyerek otelin yakınındaki bir lokantaya yemek yemeye gittik. Yemek sonrası gruptan ayrıldım. Yalnız başıma yürürken bir aracın bana doğru geldiğini gördüm. Araçtaki şahıs siyah gözlüklü ve yüzünün yarısı kapalıydı. Benden saatin kaç olduğunu sorunca muhaliflerden olduğunu düşündüm. Ama onun niyeti başkaydı."

Başta Bingazi olmak üzere ülkenin tüm kentlerinde hem muhalifler ve hem de Muammer Kaddafi yandaşları ellerinde silahlarla dolaşıyor. Kaddafi döneminde silah taşımanın cezası idam iken, devrim sürecinde çıkan çatışmalar sonrası muhalifler asker ve polislerin silahlarını ele geçirmişti.