Gündem
22 Oca 2023 22:54 Son Güncelleme: 22 Oca 2023 22:56

Çığır açan teknolojiler arasına girdi: Bayraktar TB2 dünya gündeminde! Dikkat çeken yorum

Dünya devi MIT Technology Review dergisi SİHA'lar içinde 'en dikkat çekeni' diyerek tanımladığı Bayraktar TB2'leri 2023'ün çığır açan teknolojileri arasında gösterdi.

Dünya genelinde milyonlarca okuyucuya ulaşan MIT Technology Review dergisi, Bayraktar TB2 gibi Türk yapımı uçakların ve drone'lerin savaştaki rolünü önemli ölçüde genişlettiği belirterek TB2'yi çığır açan teknolojiler arasında değerlendirdi.

Haberde TB2 için 'yavaş uçan bir gövdede bir araya getirilmiş yeterince iyi parçalardan oluşan bir koleksiyon. Saatte 138 mil hıza ulaşabiliyor ve yaklaşık 186 millik bir iletişim menziline sahip' denildi.

TB2'yi ABD yapımı Reaper ile kıyaslayan MIT Technology Review, şu değerlendirmede bulundu;

'Reaper gibi ABD yapımı İHA'lar, daha yetenekli ancak daha pahalı ve sıkı ihracat kontrollerine tabi.TB2 ise isteyen her ülke için mevcut. Ukrayna, 2019'da Donbas'taki askeri operasyonlar için 6 tane satın aldı ama İHA'lar 2022'nin başlarında Rus işgalcilerin engellenmesine yardımcı olduklarında dünyanın dikkatini çekti. Taktiksel avantajları açık.'

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Dünyanın en önemli teknoloji mecralarından biri olan MIT Technology Review, milli SİHA'larımız Bayraktar TB2'leri 2023'ün çığır açan teknolojileri arasında gösterdi' ifadesini kullandı.