Gündem
20 Ara 2012 10:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

CİCİŞLER KANALI YAKTI! TV8'E,RTÜK'TEN ''PEZ...K'' CEZASI!

Seda Sayan'ın programında Ciciş Kardeşler, ‘'Pez..k'' deyince RTÜK cezayı kesti.

Seda Sayan’ın programında Ciciş Kardeşler, ‘’Pez..k’’ dedi. RTÜK, TV 8’e ceza verdi.

Seda Sayan’ın TV 8’de yayınlanan ‘’Seda Sultan’’ adlı programına katılan konukların kavga ve hakaretleri, ceza getirdi. RTÜK uyarı cezası verirken, ihlalin tekrarı durumunda para cezası uygulanacağını bildirdi.

RTÜK, TV 8’de 2 Kasım 2012 günü yayınlanan ‘’Seda Sultan’’ adlı programı değerlendirdi. Programna, ‘’Ciciş Kardeşler’’ olarak tanınan Esra ve Ceyda Ersoy ile şarkıcı Ebru Polat, muhafazakar yaşam koçu Sibel Üresin ve yazar Funda Özkalyoncu katıldı.

Programda ten uyuşmazlığı konusunu ele alınırken Özkalyoncu, bir Alman filozofun kitabından ‘’Şu iki meme yok mu ? İkisi aynı anda titreşen ve kavradığında, ellerime kocaman gelen memeler" cümlelerini okudu.

MİNİ ETEK VE KÜFÜR

Sibel Üresin ise Ciciş kardeşlerin mini eteğini eleştirip, ‘’Gençlere de öneriyorlar, bu doğru değil’’ dedi. Esra Ersoy ise Üresin’e daha önce söylediği ‘’Kocama, arkadaşımı tavsiye ettim’’ sözünü hatırlatıp ‘’Pez…k’’ dedi.

RTÜK programda konukların birbirlerine hakaret ettiklerini, kişilik haklarını zedelediklerini, küçük yaştaki izleyicilerin de fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verici nitelik olduğuna karar verdi. TV 8’e uyarı cezası verdi. İhlalin tekrarı durumunda para cezası uygulanması da benimsendi.