Gündem
30 Mayıs 2011 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

CHP'Yİ İZLEYEN VIP DEDEKTİF AKP ADAYI ÇIKTI!

Müşterileri için gizli izleme yapan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu hakkında da dosya hazırlayan dedektiflik firmasının sahibi, AKP milletvekili adayı çıktı

Müşterileri için gizli izleme ve dinleme yapan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu hakkında da dosya hazırlayan dedektiflik firmasının sahibi, AK Parti Ankara milletvekili aday adayı Ömer Faruk Koca çıktı. Koca tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Saltuk’un talimatıyla basılan Ankara’daki VIP Dedektiflik Bürosunda, eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında bulunduğu birçok kişinin izlendiğine dair dokümanlar ele geçirildi. 12 Haziranda yapılacak olan seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ömer Faruk Koca’ya ait şirketin 15 Şubat 2010 tarihinde 500 TL sermaye ile kurulduğu belirlendi.

AK PARTİ’DEN SERTİFİKA

Yozgatlı olan emekli astsubay Ömer Faruk Koca, jandarma teşkilatında çalıştı. Daha sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde okudu ve Ankara Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Koca, AK Parti Ankara Siyaset Akademisi’ne girdi ve bu yıl mezun oldu. Ankara 1. Bölge’den aday adayı olan Koca, listeye konulmadı.

Koca, emniyetin özel dedektiflik bürolarına yönelik operasyonu çerçevesinde gözaltına alındı. Şirketin, aralarında iş ve siyaset dünyasından önemli isimlerin de bulunduğu kişilerin özel hayat bilgilerini ele geçirerek üçüncü şahıslara sattığı belirlendi. Büroda duvar saati içine gizlenmiş kayıt cihazı ile, kalem, düğme, saat, şapka ve kravat içine monte edilmiş kameralar da bulundu. Koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


gazeteport