İnfial
13 Kas 2015 12:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

CHP’yi bu isimler uçurur: İşte CHP’nin “Alternatif” lider adayları!

Medyaradar medya-siyaset analisti Atilla Akar, Yılmaz Özdil’in Orhan Pamuk ismi üzerinden başlattığı ironik tartışmaya mizahi bir üslupla katıldı ve kendi “alternatif listesi”ni açıkladı…

Bugün gırgır günümdeyim. Hep ciddi analizlerden sıkıldım. Hadi biraz “ironi” yapalım. (O yüzden kimse alınmasın, kızmasın! Sürç-i lisan ettik ise de affola!) Siyasetin bezdirici tekrarlarından, agresif cepheleşmelerinden bıktım. Yapacak bir şey yok. Hele de şu son “muhalefete lider arama” tartışmalarından iyice usandım. O yüzden her zamanki çizgimden biraz saparak mizaha sığındım.

Malum Yılmaz Özdil dünkü yazısında Kılıçdaroğlu’nun “Ekmeleddin bey çok saygın biri ama, aslında benim gönlümden geçen aday Orhan Pamuk’tu” sözlerini hatırlarak, CHP’ye “yazar başkan” önermişti. (Aslında Kılıçdaroğlu Uğur Dündar’ın Halk TV’deki “Halk Arenası” programında tam olarak “Örneğin bir Yaşar Kemal, Orhan Pamuk bunlar da aklımızdan geçmedi değil” demişti.) O yüzden bende kendime göre cepheyi genişleterek CHP’ye potansiyel “yazar lider adayları” önermeye karar verdim.

İŞTE SIR GİBİ SAKLADIĞIM “20 KİŞİLİK” LİSTEM!

İlber Ortaylı: CHP’deki “cahillerle” bir İlber Hoca başa çıkabilir. CHP’yi “caps”leriyle o şahlandırabilir! (Doğrusu benimde can-ı gönülden destekleyeceğim favori adayım odur!)

Canan Karatay: “Karatay diyeti”ni CHP’ye özgü bir “rejim diyeti”ne çevirebilirse hayli faydalı olur. Gerçi kolay kandırılır, dolandırılır yanıyla CHP’nin kurnaz kurtlarıyla nasıl başa çıkar bilinmez!

Yalçın Küçük: CHP’yi ancak bir” deli” adam edebilir. (Kendi öyle anılmaktan hoşlandığı için söylüyorum.) Kalpağı ile CHP’nin “Kuvva-i Milliyeci” köklerine de çok yakışır!

Serdar Turgut: Şayet seçilirse (Tabii eşi Rana Hanım’dan izin alarak!) ertesi gün “Bunalım geçirdim galiba, benim burada ne işim var?” deyip istifa edeceğinden eminim. “Bir günlük başkan” olarak CHP tarihine geçer!

Haydar Dümen: Bilhassa CHP’nin kronikleşen “iktidarsızlık problemi”ne kesin çözüm getirebilir. Bir tür “Siyasal Viagra” etkisi yaratabilir. CHP onun liderliğinde füze gibi olur.Ayrıca CHP'nin halkla ilişkisindeki "frijiteyi" (soğukluğu) tedavi edip, "örgütsel libidosunu" kızgın fırına çevirebilir! 

Güzin Abla: CHP gibi “sorunları çok” bir partiye iyi bir “Dert ablası” olur!

Ahmet Ümit : Olaya “polisiye” ve “kriminal “ bir vaka gözüyle bakıp,adeta bir “dedektif içgüdüsü” ile sorunlara el atabilir. (Gerçi kadim dostum Ahmet Ümit’i böylesi bir öğütücü hengâmenin içine atmaya kıyamam ama ucunda “Memleket meselesi” var! )

Cübbeli Ahmet Hoca: Biraz “dışarıdan” görünse de CHP’nin “dinsel oylar”la kontağı olabilir. Ayrıca esprili ve sevimli konuşmasıyla hayli renkli bir “genel başkan” olur!

Adnan (Oktar) Hoca: Hele de “Kedicikleri” ile birlikte ekip halinde gelirse CHP’nin zaferi garantidir. Ayrıca “Ankara’nın Bağları” şarkısını CHP’nin “Resmi seçim propaganda parçası” yaparsa yüzde 50 oy çantada keklik sayılır!

Atilla Taş: Zaten CHP’ye yeni üye oldu. Bir de “Ham çökelek” patlattı mı CHP’yi tutan olmaz!

Uğur Dündar / Müjdat Gezen: Onlar zaten “ayrılmaz ikili” gibiler. Dolayısıyla CHP, HDP’deki gibi “Eşbaşkanlık” sistemine geçebilir. Dündar iktidarın olaylarını araştırırken, Müjdat Gezen’de mizahi bir üslupla halka aktarır.

Murat Bardakçı: CHP’yi bir o hizaya sokabilir. Çizgi dışına çıkanları, huzursuzluk yaratanları “önce azarlayıp sonra da aşağılama” metoduyla yola getirebilir. Ayrıca CHP’nin tarihi kimliğine “yeni açılımlar” ekleyebilir!

Pelin Batu: Babadan CHP’li Pelin Batu Sırf Murat Bardakçı’ya inat aday olabilir. Şayet Bardakçı başkan olursa da en sert muhalifi olacağı kesindir. Hatta kendisine bir hizip bile oluşturabilir. Lakin onunla başa çıkabileceğini zannetmiyorum. Fakat CHP’nin “Elitist damar”ına uyar!

Nihat Genç:CHP’ye sert, polemikçi, dobra, dikine, lafını esirgemeyen, delikanlı duruşlu bir genel başkan aranıyorsa sanırım Nihat Genç’ten iyisi bulunamaz.

Engin Ardıç: CHP’ye “çok dışarıdan” biri gibi görünse ve hayli “irite edici” gelse de CHP’nin sert polemikçi bir genel başkana ihtiyacı var. (Tabii Nihat Genç’in kabul etmemesi durumunda yedekten) Devşirilip, biraz da tedavi edilip, asimile edilirse işe yarayabilir. Tabii küfürlerini biraz törpülemesi gerekebilir!

Selahattin Duman: CHP’nin halini mizahi bir dille yansıtacak birine ihtiyaç var!

Reha Muhtar: Meşhur “Acı var mı acı?..” sözünü “Oy var mı oy”a çevirtebilirse başarılı olabilir!

Ertuğrul Özkök: Kendisi her koşulda bir badire atlatma ustasıdır. CHP’yi de şu badireli günlerden çekip çıkaracağına eminim!

Hasan Cemal: Erdoğan’ın sert laflarına aynı sertlikte (hatta daha fazlasıyla) bir o cevap verebilir. Hani “çivi çiviyi söker” niyetine!

Ahmet Altan: Y-CHP için ideal bir isim. CHP’de “Liberal reform”un radikal başlatıcısı olabilir. AKP’yi iktidara taşıyan “yetmez ama evetçi liberal yığınak”ı CHP’ye kanalize edebilir!

Evet, benim aklıma gelenler bunlar. İsteyen başka isimlerde ekleyebilir. Her birinin birbiri karşısında avantaj ve dezavantajları var. Ne diyeyim; CHP için umut yazarlarda!...

Tabii bir de kimileri “Sen niye aday olmuyorsun?” diye sorabilirler. (Gerçi ben onlar kadar “ünlü” değilim ama düşünmedim değil, hatta ufak nabız yoklamaları, kulisler yaptım bile!!!) Lakin sonra birden rahmetli İsmet İnönü’nün DP için söyledikleri aklıma geldi. Tabii hemen vazgeçtim.

Neydi o söz? Hatırlayalım; “Sizi ben bile kurtaramam!...”

13.11.2015.

atillaakar@gmail.com