Politika
05 Kas 2023 02:59 Son Güncelleme: 05 Kas 2023 08:18

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık için yarıştı. Saat 10.00'da başlayan kurultayın ilk gününde 1366 delege sandık başına gitti. Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy alırken, seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Bu sonuçla Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, heyecanla beklenen tarihi kurultayını gerçekleştirdi..

CHP'de 'değişim' çağrıları gölgesinde yapılan kurultayda bu kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, karşısında bir adayla seçime girdi.

Heyecanın ve gerginliğin yüksek olduğu kurultayda oylama işlemi tamamlandı ve sonuç açıklandı.

İkinci tura kaldı

Buna göre Kılıçdaroğlu 664, Özel 682 oy aldı. Bu sonuçla birlikte Özgür Özel genel başkanlığı 2 oyla kaçırdı ve seçim ikinci tura ertelendi.

İkinci tur için oylaması 02.30'da sona erdi. Oy sayımının ardından Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, sonuçları açıkladı.

Özgür Özel kazandı

Buna göre, Özgür Özel Kılıçdaroğlu'na fark atarak yeni Genel Başkan seçildi.

İkinci tur sonuçlarına göre Özgür Özel 812 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

"Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum"

Sonuçların açıklanmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, teşekkür etti:

Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bunu CHP'nin 100.yılında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepinizin yürekten desteklediği şekilde şahsına verilen bu onurlu görevi layığıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP adına size teşekkür ediyorum. 

Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha pek az deneyimlenen 2 oy farkla ikinci tura kalan seçimin ardından "Ben oraya geleyim Özgür Başkanı'n elini kaldırayım" diyerek bizi duygulandıran bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşünü hep beraber destekleyeceğimiz sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum.