Gündem
19 Nis 2023 14:38 Son Güncelleme: 19 Nis 2023 14:42

CHP'nin temsilciliğine silahlı saldırı iddialarına Valilik açıklama yaptı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından bir temsilciliğine daha saldırı yapıldığını iddia eden bir paylaşımda bulundu. Kaftancıoğlu Twitter'dan CHP'nin Ataşehir Örnek Mahallesi temsilciliğine düzenlenen saldırıyı duyurdu. İstanbul Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı.

Geçen haftalarda CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı yakınlarında havaya ateş açılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Ataşehir Örnek Mahallesi seçim ofisine bir saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.

Söz konusu iddiayı CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin Ataşehir Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı yapıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu, "Biz korkmayız ama bence de sizler korkun. Korkacak çok şeyiniz var!" ifadelerini kullandı. 


İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği'nden de olayla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bugün saat 01.00 sıralarında Ataşehir ilçemiz Örnek Mahallesinde bulunan CHP Seçim İrtibat Bürosu önündeki parti flamalarının kesildiği, camlara yazı yazıldığı ve silahla havaya ateş edildiği ihbar edilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda; 6 şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki 2 şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir.

Olay yerinde 3 adet kurusıkı silah kovanı elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." denildi.