Politika
19 Ağu 2022 12:45 Son Güncelleme: 19 Ağu 2022 15:12

CHP'nin seçmen listesi iddialarına Erdoğan'dan sert cevap: Artık bu adama bedel ödetmeli

CHP'nin seçmen listeleri iddiaları hakkında konuşan Erdoğan, "YSK Başkanı ve ekibi bunu yargıya taşımalı. Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Zelenskiy bizden Rusya'nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bunun süratle ürkütücü olmaktan çıkmasını özellikle istedi. Konuyu Sayın Putin'le görüşüp, dünya barışı için önemli bir adım olarak bu konuda Rusya üzerine düşeni yapmalıdır, bunu özellikle isteyeceğiz."

"Terörü Suriye'de birinci derecede besleyen ABD ve koalisyon güçleridir; bunu acımasız yapmışlardır ve hala da yapıyorlar."

"Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok. Suriye halkı bizim kardeşlerimiz. Onların toprak bütünlüğü bizim için önemli. Rejim bunun idraki içinde olmalı."

 "Tarım Kredi Kooperatiflerinin 1400 marketi var. Diyoruz ki 250, 300, 400 metrekarelik binayla gelin. İşletme sermayesi koymayın onu Tarım Kredi versin."

"Mısır halkı bizim kardeşlerimiz. Bizim Mısır halkıyla dargın olmamız mümkün değil. Onun için bir an önce orayla bu barışı bizim temin etmemiz gerekiyor."

"Suriye ile ileri seviyede adımları temin etmemiz gerek. Bu adımları atarak İslam dünyasının komşularımızla olan bu bölgesinde birçok oyunu biz bozarız."

"Malezya Kralının ülkemizi ziyaretinde Petronas ile TPAO'nun ortaklaşa adım atması hususunu görüştük. Belirlenen 1-2 bölgede müşterek çalışma planlıyoruz."

"(CHP'nin seçmen listeleri iddiaları) Bana göre YSK Başkanı ve ekibi bunu yargıya taşımalı. Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli."

"Her zaman çözümün parçası olduk. Suriye sorununda elimizi taşın altına koyduk. Hedefimiz bölgesel barış ve ülkemizi krizin ağır tehditlerinden korumak oldu"

"Bir tarafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve TPAO, öbür tarafta Petronas ve diğer tarafta Çinliler, üç ayaklı olarak bir adımı beraberce atacağız."

"Market sayısını 2500'e çıkaralım ve piyasayı Tarım Kredi olarak biz balanse edelim. Bizim derdimiz para kazanmak değil, vatandaşa kaliteli, ucuz ürün sunmak"