CHP'nin o adayına dikkat çekti: 'Her kesimden oy alıyor'

SONAR Araştırma, son seçim anketi sonuçlarını canlı yayında paylaştı. Şirket kurucusu Hakan Bayrakçı, Bolu'da Tanju Özcan'ın her kesimden oy aldığına dikkatleri çekerken, Muğla'da durumun başa baş olduğunu ifade ederek 'Çok şaşırdım' dedi.

CHP'nin o adayına dikkat çekti: 'Her kesimden oy alıyor' - Sayfa 1

Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Kamuoyu firmaları tarafından yapılan anketlerin sonuçları yakından takip ediliyor. 14 Mayıs seçimlerini bilen Sonar Araştırma son anket sonuçlarını paylaştı. SONAR Araştırma Şirketi kurucusu ve kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Bolu'da açık ara Tanju Özcan'ın önde olduğunu ifade ederek her kesimden oy aldığını ifade etti. Bayrakçı "Muğla başa baş olan bir il değildi ancak ona rağmen oyların başa baş gelmesine çok şaşırdım" dedi.

18
CHP'nin o adayına dikkat çekti: 'Her kesimden oy alıyor' - Sayfa 2

İşte Bayrakçı'nın açıklamasından satır başları:

AYDIN'DA CHP'NİN ADAYI ÖNDE

Aydın'da Çerçioğlu yüzde 50,9 gibi bir oranla önde. Burada DEM Parti 6,6 gibi bir oy oranına sahip. Aydın'da DEM ve İYİ Parti seçmeninin bir bölümü Çerçioğlu'na veriyor. Aydın'da Çerçioğlu radikal sol ile başkanlık yapmıyor. Oy verenlerin birçoğu milliyetçi.

28
CHP'nin o adayına dikkat çekti: 'Her kesimden oy alıyor' - Sayfa 3

"HER KESİMDEN OY ALIYOR"

Bolu'yu büyükşehirlerin arasına aldım çünkü CHP'nin burada yüzde 23. Tanju Özcan 56,2. Bolu şehir olarak milliyetçi ve muhafazakar. Her kesimden alıyor Tanju Özcan. Zafer Partisi seçmeni muhtelemen destek vermiş olabilir. İYİ Parti seçmeni de muhtelemen yine Tanju Özcan'ı tercih ediyor. 7,8 şehirde böyle gücü olan belediye başkanları için sordurduk soruları. Partiden bağımsız da yine seçimi alıyor Tanju Özcan.

38
CHP'nin o adayına dikkat çekti: 'Her kesimden oy alıyor' - Sayfa 4

"BÖYLE BİR YANSIMA YOK"

Erzurum'da biraz rekor var. Mevcut belediye başkanı yüzde 70 gibi bir rekor oranla tekrar seçilecek. İYİ Parti 2. olacak. 8,8 gibi bir oranla. CHP de Erzurum'da 8.6'lık bir oy olacak. Oyların geçen seçimine göre yükselişi ya da düşüşü, belediye başkanlarının şahsi başarılarını ifade ediyor. Seçmen yerel seçimleri, iktidarın ekonomi politikalarını cezalandırma olarak da kullanır. Böyle bir yansıma yok. Zafer Partisi birçok yerde 5. 6. sıralara oturmuş durumda.

48