Politika
20 Kas 2023 07:58 Son Güncelleme: 20 Kas 2023 08:00

CHP’nin Antalya ile ilgili kararı ortaya çıktı! ‘Düşük ihtimal olarak görülüyor…’

31 Mart 2024 seçimlerine doğru giderken, CHP belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceği netleşmeye başladı. Öte yandan seçimlerde kritik bir öneme sahip Antalya Büyükşehir Belediyesi için Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmesi düşük ihtimal olarak görülüyor.

38. Olağan Kurultayı’nı geride bırakan CHP, yerel seçim çalışmalarına hız verdi.

CHP MYK’da bu hafta yerel seçim masaya yatırılacak. CHP aynı zamanda, mevcut yönetiminde oldukları şehirler ve ilçelerde memnuniyet anketi de yaptırıyor.

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi mevcut başkanı Mansur Yavaş ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanı Özlem Çerçioğlu hariç henüz adaylarını duyurmadı.

ANKETLERDE ÖNDE

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, seçimlerde kritik bir öneme sahip Antalya Büyükşehir Belediyesi için Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmesi düşük ihtimal olarak görülüyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in anketlerde Muhittin Böcek’in önünde olduğu ifade ediliyor. CHP, önceki seçimlerde alamadıkları birçok şehri de kazanma iddiasında. 

AK PARTİ’DE 4 İSİM ÖNE ÇIKTI

Öte yandan AK Parti’nin ise Antalya’da eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan veya bir ilçe başkanı ile yarışa gireceği konuşulanlar arasında…