CHP'nin anketçisi Gezici'den İstanbul anketi: "İddia ediyorum böyle olacak"

Gezici Araştırma'nın İstanbul anketini yayınlayan Murat Gezici, kentte Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un önde olduğunu söyledi.

CHP'nin anketçisi Gezici'den İstanbul anketi: "İddia ediyorum böyle olacak" - Sayfa 1

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, yerel seçimlere yönelik yaptırdıkları İstanbul anketinin sonuçlarını paylaştı. Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk olan Gezici, İstanbul'da Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum'un yarışı önde götürdüğünü ifade etti.

17
CHP'nin anketçisi Gezici'den İstanbul anketi: "İddia ediyorum böyle olacak" - Sayfa 2

Gezici, ankette Murat Kurum'un yüzde 44,1 CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 43,5, DEM Parti Eşbaşkan adayları Beştaş ve Çepni'nin yüzde 4,1 oy oranı olduğunu belirterek "Çok iddialıyım, 31 Mart'taki sonuçlar bu tabloya benzer olacak” dedi. Gezici, Kurum'un aradaki oy farkını yüzde 1,8'e kadar açacağını söyledi.

27
CHP'nin anketçisi Gezici'den İstanbul anketi: "İddia ediyorum böyle olacak" - Sayfa 3

Gezicinin açıkladığı ankete göre Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,1, YRP adayı Mehmet Altınöz yüzde 2,3, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu yüzde 1,7, diğer adaylar ise 1,2 oy alıyor.

37
CHP'nin anketçisi Gezici'den İstanbul anketi: "İddia ediyorum böyle olacak" - Sayfa 4

'EKREM BEY ÖNDEYDİ'
Hacır'ın "Bu araştırmayı yaptınız daha önceden İstanbul’a yönelik yaptığınız araştırma var mıydı, tablo çok mu değişti?" sorusuna Gezici "3 tane var, çok değişti. Ekrem Bey öndeydi fakat arkadan Murat Kurum 3 farklı araştırmada aşama aşama yükselerek geldi. Son 3 araştırmada Ekrem İmamoğlu yüzde 47’lerden yüzde 43,5’e gerilediğini görüyoruz" yanıtını verdi.

47