Medya
29 Eki 2021 09:57 Son Güncelleme: 29 Eki 2021 09:59

'CHP'nin adayı' karmaşasında 2018 detayı: O zaman da ismi kulislerde geçmişti...

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugün kaleme aldığı yazısına CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı konusunu değerlendirdi.

Takan, Özgür Demirtaş'ın adaylığı konusunu inandırıcı bulmadığını söyleyerek "Kendisinin ismi 2018'de de kulislerde geçmişti" dedi.

Takan'ın yazısından bir bölüm şöyle:

Önce olmazları göstermek….

Türkiye siyaset hayatında pek kullanılan pek de muteber olan bir yöntemdir!..

Kader utansın!.. Eğitim düzeyi vasat çıtasının altında toplumlar için yürütülen bir siyaset tarzıdır ama ne yazık ki böyle…

Rahmetli Süleyman Demirel de “Neler olacağını görmek için önce nelerin olmayacağına bakmak lazım” derdi…

Lafı, son günlerde ismi çok tartışılan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki Cumhurbaşkanı adayı olduğu iddia edilen Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a getireceğim:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Başbakanlığa talibim” çıkışının ardından ikici stratejik hamlesini de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’ndan birini Cumhurbaşkanı adayı göstermesi halinde buna “hayır” demeyeceklerini ilan ederek yaptı.  Akşener, bu açıklamaları ile kaynayan kazan halinden bir türlü çıkamayan CHP’deki Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarını onların sahasına iyice hapis etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile görüştü mü görüşmedi mi, ona adaylık teklif etti mi etmedi mi, en azından şöyle bir nabzını tuttu mu? Bilmiyorum… Hiç de işin peşine düşmedim.  Çünkü, çok ciddiye almadım!.. Kibirle veya gazetecilik mesleğine uygun olmayan “hadiseleri küçük görme” egosu ile hareket ettiğimi sanmayın. 2018 seçimlerinden önce, Muharrem İnce aday ilan edilmeden evvel de Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın adı kulislerde dolaşmıştı. Hatta o zamanlar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Demirtaş ile görüştüğü bilgisine de sahiptim. Ta o günlerde kovaladığım hadisede CHP kaynakları bana, “Özgür Demirtaş’ın CHP adaylığının uygun görülmediğini” söylemişti. Peki o zaman!.. O günden bugüne değişen ne olabilir ki?..

Yazının tamamını okumak için tıklayın.