Politika
25 Şub 2024 09:40 Son Güncelleme: 25 Şub 2024 09:42

CHP’nin ‘aday eleştirilerine’ bakışı ortaya çıktı! Kulislerden sızanlara göre kurmaylar…

CHP’li kurmaylar, aday belirleme sürecinde yaşanan kriz ve eleştirilere ilişkin “Her doğum sancılı olur” yanıtını verdi.

31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını belirleyen CHP’de istifalar ve yaşanan tartışmaların yankıları devam ediyor.

Aday belirleme sürecinin dışında söyleyen bazı milletvekilleri, yeni yönetimin kurultayda verdiği vaatleri yerine getirmediğini savundu.

Kurultaydan önce Özgür Özel’in “Önceki yönetimle hesaplaşma olmayacak. Önseçim yapılacak” açıklamasına dikkat çeken bazı milletvekili ve eski kurmaylar “Adaylaştırma sürecinde kurultayda vaat edilenin tersi bir durum ortaya çıktı” değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP’nin yeni yönetimi de eleştirilere karşı “Her doğum sancılı olur” yorumunu yineliyor.

Partinin değişimle birlikte yeni ve genç isimleri aday yaptığını söyleyen kurmaylar, “Önseçim sözümüz milletvekili seçimleri içindi ve bunu yerine getireceğiz. Parti genç adaylarıyla yeni neslini hazırlıyor ve adaylarımıza güveniyoruz. Bunun dışında parti içinde eleştiri ve tartışmalar her seçim sürecinde olur. Ancak artık bundan sonra seçimlere az bir süre kaldı ve tüm partililerin birlikte partinin başarısı için çalışması gerekiyor. Önemli olan isimler değil, parti ve partinin başarısıdır” diyor.