Gündem
07 Ara 2012 20:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:28

CHP'Lİ VEKİLDEN RTÜK'E YENİ LOGO!

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Simpsonlar'ı yayınlayan CNBC-e kanalına ceza kesen RTÜK için yeni bir logo hazırladı.

Erdemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, RTÜK’ün, Simpsonlar adlı çizgi filmi yayınlayan CNBC-e kanalına 52 bin 951 lira ceza kestiğini anımsattı. ’’1989 yılından bugüne kadar 100’ün üzerinde ülkede yayınlanan bu filme ceza kesmek ilk kez RTÜK Başkanı Davut Dursun’a nasip oldu’’ diyen Erdemir, RTÜK’ün kendini Engizisyon Mahkemesi sandığını ileri sürdü.

Erdemir, şöyle devam etti:
’’RTÜK İzleme Değerlendirme Dairesi Başkanı Nurullah Öztürk’ün raporunda, Simpsonlar, ’Tanrı’nın resminin, tasvirinin ve fiziki görüntüsünün mizah unsuru olarak da olsa temsilinin yapılması, dini inançların popüler kültür içinde materyalizm eksenine oturtulması suçları ile itham ediliyor.

Engizisyon Mahkemesi’nin mucidi Vatikan’ın bile hoşgörü ve anlayışla yaklaştığı Simpsonlar, Türkiye’de kendini Engizisyon Mahkemesi sanan RTÜK tarafından sapkın ilan edilmiştir.’’

Erdemir, RTÜK’ün logosunu değiştirmesi gerektiğini savunarak, kendi hazırladığı, Engizisyon Mahkemeleri’nin sembolüyle RTÜK’ün adının birleştirildiği bir logo gösterdi.

Toplantıya katılan ve Simpsonlar çizgi filminin bir karakterinin resminin yer aldığı tişört giyen Oğuz Kaplangı, söz konusu çizgi filmin izleyicisi olduğunu, filmin sansürlenmek istenmesine üzüldüğünü ifade etti

İŞTE ÖNERİLEN YENİ LOGO: