Gündem
30 Ara 2011 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

CHP'Lİ VEKİLDEN İNTERNET SİTESİNE DAVA!

CHP Milletvekili Ayaydın, Gerçek Gündem'in Sahibi Yarkadaş'a 100 bin TL'lik dava açtı.

Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş’a 100 Bin TL’lik tazminat davası açtı. Yarkadaş, "Bu dava, benim hakkımda hiçbir şey yazma anlamına gelir. Bu çok net" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Beyaz TV’de yayımlanan Dinamit adlı programda sorduğu sorular dolayısıyla Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş hakkında dava açtı. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Ayaydın, dava dilekçesinde "Kişilik haklarıma ağır şekilde saldırı yapıldı, hakaret edildi" gerekçesini öne sürdü. Ayaydın, Gerçek Gündem.com’un Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş hakkında açtığı davada, 100 Bin TL talep etti.

Hakkında dava açılan gercekgundem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş ise açılan dava karşısında şu yorumu yaptı:

"CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın açtığı dava karşısında hiç şaşırmadım. Çünkü; bir süre önce CHP Genel Merkezi, (Gerçek Gündem’i okumayın) diye bildiri yayımlamıştı. O bildiriden sonra okunma oranlarımız yüzde 137 oranında arttı. Sanırım Aydın Ayaydın da o bildiri sonrası durumdan vazife çıkardı. Dava açarak genel merekeze destek verdiğini göstermek istedi."

Açıklamasını, "Yargılanmak gazetecilerin görevleri arasındadır. Şu an 99 arkadaşımız cezaevinde" diye sürdüren Yarkadaş, şunları da söyledi:

"Yaklaşık 17 yıldır gazetecilik yapıyorum. Onlarca davayla karşı karşıya kaldım. Hepsinden beraat ettim. Daha bir ay önce, işkenceyi teşhir ettiğimiz bir haberden dolayı hakkımda 2.5 yıl hapis isteniyordu. Dava bir yıl sürdü ve beraatime karar verildi. Cumhurbaşkanlığı makamı hakkımda 12 adet suç duyurusunda bulundu. Toplamda hakkımda 11 yıl hapis istendi. Bu davaların birinden beraat ettim. 2012 yılının ilk aylarında yargılanmam sürecek. Cumhurbaşkanlığı, diğer davadan 5 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmamı talep ediyor. Ben o davaya hazırlanırken, savunmamı gözden geçirirken, üstüne CHP Milletvekili Aydın Ayaydın’ın şikayeti geldi. Belli ki; (Gerçek Gündem’i okumayın) bildirisi yetersiz kaldı. Ama dert değil. Düşünücelerimizi ifade etmemizden ötürü yargılanmak, bizim şeref madalyamızdır."

Gerçek Gündem.com’un yayınlarının iktidarı da muhalefeti de "rahatsız etmesi"nin kendisi açısından anlamlı olduğunu belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Hesaplarımız defalarca incelendi. Bir şey çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı dava açtı, beraat ettik. İşkenceyi yazdık diye yargılandık, beraat ettik. CHP Genel Merkezi, TESEV - Kılıçdaroğlu ilişkisini sorduk diye, sitemizi okumamaları için çağrı yaptı. Bu şunu gösteriyor: Biz herkese eşit mesafede, yandaş olmayan bir yayın kuruluşuyuz. Bağımsızız ve özgürüz. Aydın Ayaydın’ın açtığı dava, muhalefetin medyaya bakışının bir işaretidir. Bu dava, 5 bin, 10 bin, 20 bin TL gibi ’temsili’ bir rakamla açılmış olsaydı, üstünde yine durmazdık. Ancak; 100 bin TL’lik tazminat davası açmak, (Benim hakkımda hiçbir şey yazma) demektir."

CHP Milletvekili Aydın Ayaydın’ın Beyaz TV’de katıldıkları programda sorularına cevap verdiğini ve kendisinden daha uzun süre konuştuğunu da belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"O programda Ayaydın benden daha uzun süre konuştu. Tanıyanlar bilirler. TV programlarında kavga etmem. Saldırılara dahi sessiz kalırım. Cevap vermem. Herkesin söz hakkına da saygı duyarım. Ayaydın da o gece söz hakkını kullandı. Şimdi neyin davasını açmış anlayamadım. Aydın Ayaydın, kendisine hakaret ettiğimi söylüyor. Dava gerekçesinde bunu belirtiyor. Ben Ayaydın’ın şerefi ve haysiyetine çok düşkün olduğunu biliyorum. Şimdi aynı hassasiyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göstermesini de bekliyorum."

Başbakan Erdoğan’ın CHP’lilere yönelik çok ağır ifadeler kullandığını ve "Cibilliyetsizler" dediğini hatırlatan Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Aydın Ayaydın ve dava açarken bana karşı şahit olarak gösterdiği yedi - sekiz milletvekili arkadaşlarının lehine tanıklık yapmışlar. Belli ki; onlar da şereflerine ve haysiyetlerine çok düşkünler. Bu memnun edici. Şimdi aynı hassasiyeti Başbakan Erdoğan’a göstermelerini de bekliyorum. Erdoğan CHP’lilere (Cibilliyetsiz) dedi, yetmedi (CHP’li belediyeler PKK’ya yardım yapıyor) dedi. Şerefine ve haysiyetine düşkün olan bu milletvekilleri sanırım zaman yokluğundan dava açmaya fırsat bulamaladılar. Ben şimdi Aydın Ayaydın’ın arkadaşları ve partisi adına Başbakan Erdoğan’a da (bana hakaret edemezsin, partime hakaret edemezsin) diyerek 100 Bin TL’lik dava açmasını bekliyorum."

Aydın Ayaydın’ın Başbakan Erdoğan’a mutlaka 100 Bin TL’lik dava açacağını ve partisinin şerefini savunacağına inandığını belirten Barış Yarkadaş, "O davayı da sayfalarımızda yansıtacağız. Şeref ve haysiyete nasıl sahip çıkıldığını göstereceğiz" dedi. Yarkadaş bir soru üzerine, "Ayaydın’ın kardeşinin ticari işleri Aydın Ayaydın’ı etkilemez. Partisine hakaret eden kim olursa olsun mutlaka dava açar, Başbakan’dan çekinecek hiçbir durumu yok" ifadesini kullandı.