Gündem
10 Haz 2015 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

CHP'li vekil Samanyolu TV saldırısını sordu: Polis neredeydi?

CHP'li Mahmut Tanal, seçim gecesi sonuçların açıklanmasının ardından Samanyolu Yayın Grubu binasına yapılan saldırıyı gündeme getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 7 Haziran 2015 tarihinde seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Samanyolu Yayın Grubu binası önünde toplanan bir grup kalabalık tarafından fiziksel saldırılarda bulunulduğu, küfürlü sloganlar atıldığı, bina giriş kapılarının zorlandığı, bahçe içerisine girilerek kanal logolu flamanın indirildiği yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Olay esnasında binada bulunan basın mensupları ve avukatlardan bilgi alan Tanal, yapılan saldırıyı eleştirdi.

Tanal, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e yönelttiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Saldırının gerçekleşme anında, bina içerisinde bulunan basın mensupları ve avukatlar tarafından 155 Polis İmdat hattının defalarca aranmasına rağmen, kırk beş dakika sonra sadece bir sivil polisin olay yerine intikal ettiği iddiası doğru mudur?

Şayet doğru ise, yapılan bu saldırıya güvenlik güçlerinin geç müdahale etmesinin sebebi nedir?

Olay mahalline en yakın emniyet birimi mensuplarının görevlerini ihmal ederek kötüye kullanmaları hususunda herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?

Yapılmadı ise ne zaman başlatılacaktır?

Saldırıyı düzenleyen failler hakkında yasal soruşturma başlatılmış mıdır? Şayet başlatıldı ise kimlik tespiti için binada ve bahçesinde bulunan güvenlik kameraları ile çevrede bulunan MOBESE kameraları incelemeye alınmış mıdır?

Güvenlik kameraları incelemeye alındı ise faillerin kimlikleri ve kullandıkları arabaların plakaları tespit edilmiş midir? Şayet tespit edildi ise bu kişiler hakkında hangi işlemler yapılmaktadır?

Halen soruşturma başlatılmayarak güvenlik kamerası incelemeleri yapılmadı ise bunun hukuki gerekçesi nedir?

Bu tarih itibariyle saldırganlar hakkında soruşturma yapılmamasının sebebi, saldırının AKP üyesi kişilerce yapılması ve sloganlarının AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylemleri doğrultusunda olması mıdır?"