Politika
30 Mayıs 2023 09:30 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2023 09:31

CHP'li Tuncay Özkan'ın o sözleri yeniden gündem oldu: Bir ankette Erdoğan'ın oyu yüzde 26'ydı

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan'ın, Karar TV'de yaptığı açıklamalar sosyal medyada yeniden gündem oldu.

CHP'li Tuncay Özkan, Karar TV'de 24 Ocak 2023 tarihinde katıldığı yayında bir anket firmasından kendisine gelen gizli bir anket sonucunu paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 26'ya düştüğü anketi açıklayan Özkan, halkın değişim istediğini ve karşısına makul bir aday çıkması halinde Erdoğan'ın seçimi kaybedeceğini söylemişti.

Tuncay Özkan yaptığı o açıklamada “Bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi. Yüzde 26 gözüküyordu Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi bazı direnç noktaları vardı. Mesela 29 direniyordu falan. Ama bugün ham haliyle o dağıtımlar şunlar, bunlar falan yüzde 26 gözüküyor. Karşısında kimse yokken. Böyle baktığımızda zaten halk karar vermiş neyi değiştireceğini görmüş, neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten o çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır.” ifadelerini kullandı.