Televizyon
29 Oca 2018 12:18 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:58

CHP'li Tanal, TRT'yi RTÜK'e şikayet etti: Hesabını sormayan vatan hainidir!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, spiker Tuğba Dalkılıç'ın canlı yayında söylediği 'TSK sivillere saldırıyordu' ifadeleri yüzünden TRT'yi RTÜK'e şikayet etti.

Tanal, TRT Haber spikeri Dalkılıç'ın Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin haberleri aktarırken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sivilleri hedef aldığını söylemesini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayet etti. 

Tanal, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:
 
“Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtını yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dil uzatan TRT’ye RTÜK haddini bildirmelidir. TRT devletin vergileriyle yaptığı canlı yayında, devletin güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerine hadsizce iftira atmıştır. TRT Haber spikerinin iki kez üst üste söylediği ‘TSK sivilleri vuruyor’ söylemleri, sehven dahi söylense kabul edilemez. Bu vahim hatayı ‘sehven oldu’ diyerek kapatmaya çalışanlar da dâhil sebep olanlar, göz yumanlar hakkında cezai işlem başlatılmalıdır. Zeytin Dalı Operasyonu aleyhine paylaşımda bulunanlara gözaltıların yapıldığı hassas bir dönemden geçiyoruz. Bakalım, hükümet aynı kararlılığını TRT için de gösterecek mi? 

'TRT, ŞIMARIKLIKLA HADDİNİ AŞTI'

TSK’nın sivilleri vurduğu bilgisinin gerçek dışı olduğu ortadadır. Kamuoyu TRT yayınlarıyla yanlış bilgilendirilecek ise TRT neden hala yayın yapmaktadır? Hükümetin dokunulmaz kıldığı TRT, sırtını hükümete dayamanın verdiği şımarıklıkla haddini fazlasıyla aşmıştır. Halkın vergileriyle, birçok başarılı gencin de hakkını yiyerek, büyük torpillerle kurdukları kadrodan çıkan bu vahim hatalara bir son verilmelidir. RTÜK, bu ayıba karşın verilecek en ağır cezayı vermeli ve TRT’ye haddini bildirmelidir. Vatanı için canını ortaya koyan evlatlarımızda, TRT’nin sebep olduğu en ufak bir moral bozukluğunun hesabı sorulmalıdır. Sormayan vatan haini değil de nedir?”