Gündem
05 Kas 2020 16:50 Son Güncelleme: 05 Kas 2020 17:06

CHP’li Sertel TRT Genel Müdürünü özür dilemeye davet etti

CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, TRT’deki yanlışlıkların sonunun gelmediğini ifade ederek özür çağrısında bulundu.

Daha önceki süreçte 19 Mayıs’ı Cumhuriyet Bayramı olarak kutlayan, Cumhurbaşkanı konuşurken ‘Öööööööiiiiiillllll' yazılan TRT’de şimdi de Azerbaycan’ın sivillere saldırdığı yazıldı. TRT muhabiri Dağlık Karabağ'da yaşananları aktarırken KJ'de "Azerbaycan sivillere saldırıyor" yazısı yer aldı. Altyazı haber devam ederken de ekranda kalmaya devam etti.

TRT’deki yanlışlıkların sonu gelmediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “TRT Genel Müdürü İbrahim Eren hem izleyicilerinden hem de Azerbaycan’dan özür dilemelidir” dedi.

AZERBAYCAN’DAN ÖZÜR DİLEMELİ

TRT’de liyakatsız alımların sonuçlarının ortaya çıkmaya devam ettiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“TRT kanallarında yanlışlıklar ne yazık ki sona ermiyor. İyi yetişmiş, liyakat sahibi personelinin zorunlu emekliye sevkinden sonra, torpille ya da sınavsız işe giren personel ile çalışan TRT’de yanlışlıklar devam ediyor. Bu sabah Satırbaşı programında önce haberi sunan spiker şaşırıyor, ardından KJ’de “Azerbaycan sivillere saldırıyor” yazısı yazılıyor. TRT muhabiri Dağlık Karabağ'da yaşananları aktarırken KJ'de "Azerbaycan sivillere saldırıyor" yazısı yer almaya devam ediyor. TRT’de hataların sonu gelmiyor. Bazı olaylardan sonra soruşturma açıldığı söyleniyor ancak bu soruşturmaların sonucu da kamuoyuyla paylaşılmıyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren hem izleyicilerinden hem de Azerbaycan’dan özür dilemelidir.”