Televizyon
29 Oca 2013 12:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

CHP'Lİ ŞAHİN MENGÜ'DEN BOMBA DENİZ BAYKAL İDDİASI!

CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, CHP Eski lideri Baykal hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Beyaz TV ekranlarında Tahir Sarıkaya'nın sunumuyla ekrana gelen Uyan Türkiyem programının bugünkü konuğu CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü oldu. Ana muhalefet partisinin eski genel balkanı Deniz Baykal ve isim vermediği ünlü bir Türk işadamı hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atan Mengü şu şekilde konuştu;

'BU 3 İSMİ TASFİYE ET'
Türk bir işadamının, Baykal'a partiden 3 ismi tasfiye etmesini söylediğini anlatan Mengü, 'İsim vermeden size bir şey söylemek istiyorum. Bir Türk işadamı Baykal'a giderek MYK'daki 3 ismi uzaklaştırmasını istiyor. Bunlardan biri Onur Öymen diğer isimler ise Önder Sav ile Mustafa Özdilek. Şimdi bir Türk işadamının bu 3 isimin gitmesiyle ilgili nasıl bir mantığı olabilir. Aynı şeyi bir başka parti yöneticisi de söylüyor o dönemde. O da geliyor ve aynı isimleri sayıyor Baykal'a; 'Bunlar olmazsa bende sizinle birlikte çalışırım' diyor. Ben bunları sorup doğrulatmadım ama bunları üst üste koyduğunuz zaman olay farklılaşıyor' ifadelerini kullandı.

'DENİZ BAYKAL'I İYİ TANIMAK LAZIM'
CHP'de yaşanan kaset skandalı ardından bu tarz bir gelişmenin iddiasını ortaya atan Mengü, Deniz Baykal'ın ise bu öneri üzerinde durmadığını söyledi. Deniz Baykal'ı iyi tanımak lazım diye ekleyen Mengü, 'Baykal kafasından böyle bir şey geçirebilir ancak siyasi duruşu itibariyle böyle bir şeyi söylerseniz yapmaz. Bu makul söylenenleri de yapmaz anlamına gelmez. Ama birileri söyledi diye bir şeyler yapmaz. Baykal söylenenleri dinler ama birisi 'tasfiye et' dedi diye partiden kimseyi göndermez' şeklinde konuştu.