Gündem
22 Haz 2022 14:57 Son Güncelleme: 22 Haz 2022 15:56

CHP'li Özgür Karabat'tan Yükseköğretim Kurulu hakkında flaş iddialar!

CHP'li Özgür Karabat, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yönetim kuruluna AKP tarafından atanan kişilerle birlikte akademinin geldiği son durumu paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya üzerinden peş peşe paylaşımlar yaparak YÖK'ün ve üniversitelerin durumunu anlattı ve önemli iddialarda bulundu.

"Akademi de Hazine gibi bitiriliyor" ididasında bulunan Karabat, AK Parti'nin ekonomiden sonra eğitim sistemini de toplum mühendisliği amacıyla şekillendirdiğini belirterek, "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yönetim kurulu bir AKP ütopyasını inşa ediyor." ifadesini kullandı.

Bununla ilgili örnekler veren Karabat, "YÖK üyesi Metin Kıratlı aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nda görevli. Akademik ünvanı yok. Geçmişte hakimlik yaptı. YÖK üyesi İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda. Onun da akademik ünvanı yok. Dış ticaretçi. YÖK üyesi Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar. Cumhurbaşkanı başdanışmanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve İlahiyatçı Prof. Dr. Mürteza Bedir de YÖK’te. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı yaptı. Maarif Vakfı üyesi. YÖK’te kazan kaynıyor. Zorla istifa ettirilenler, baskı uygulananlar. Rüşvet dedikoduları arşa çıkmış durumda." paylaşımlarında bulundu.

"YÖK’ün yönetiminde rektörlerin ve diğer akademisyenlerin bir seçim şansı da yok. Saray aday gösteriyor ve seçtiriyorlar. YÖK, üniversite yönetimleri ve AKP teşkilatları birlikte çalışıp kadrolara AKP’lileri ve tarikat üyelerini dolduruyorlar." iddiasında bulunan Özgür Karabat, "Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini çalıyorlar. Akademisyen olmak isteyen gençler yüksek puan almalarına rağmen eleniyor. Mevcut akademisyenler AKP’li yöneticilerin ağır baskısı altındalar." dedi.

GENÇLER BU YÜZDEN YURT DIŞINA GİDİYOR

Özgür Karabat, "YÖK üyelerinin uluslararası arenadaki akademik yayınları çok az. Atıf sayısı da yine aynı şekilde düşük. Başarısı çok daha iyi binlerce akademisyenimiz varken, AKP kendi ideolojisini inşa etmek için üniversitelerimizi yok ediyor! YÖK üyelerinin yanı sıra önemli görevler alan akademisyenler de Erdoğan ve ailesinin vakıflarıyla yakın ilişki içinde. 12 Eylül darbecilerinin kurduğu YÖK, şimdi AKP’nin en sevdiği kurumlardan biri haline geldi." paylaşımında bulundu.

Özel üniversitelerle ilgili de tespitte bulunan Karabat, "Özel üniversitelerde gerekli denetim yok. Piyasacı bakış açısıyla hareket eden bu okullar, öğrencilere müşteri olarak bakıyor. Akademik başarı yerine kâr hedefleniyor. Bu okullardaki personellerin hakları çalınıyor. YÖK ise sessiz! Sevgili gençler, öğrenciler ve akademisyenler. Az kaldı... AKP gidecek ve el birliği ile eğitim sistemimizi tüm bu kötülüklerden arındıracağız." paylaşımında bulundu.

Üniversite öğrencilerin neden yurt dışına gittiğini ise Karabat, "Üniversitede başörtüsü yasağı zamanında YÖK’e her türlü karşı olan AKP, YÖK’ü ele geçirince AKP’li olmayan herkese kelimenin tam anlamıyla zulüm ediyor. İşte bu yüzden gençlerimiz akın akın yurtdışına gidiyor." sözleriyle açıkladı.