Politika
22 Mayıs 2023 09:10 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2023 09:25

CHP'li Özcan ile Yeneroğlu birbirine girdi: "Nazi kafası" "Utanmaz adam"

CHP listelerinden seçime girerek milletvekili seçilen DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya üzerinden yaşadığı tartışma gündem oldu.

Sosyal medyada büyük tartışma yaşandı. CHP listesi üzerinden seçime giren ve milletvekili seçilen DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, kaçak göçmenlerle ilgili paylaşım yapan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için "Yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Başkan Özcan'dan Yeneroğlu'na çok sert yanıtlar geldi. İkili arasında karşılıklı atışmalar yaşandı.

"Uyuyamıyorum, delirmek üzereyim" diyen Başkan Özcan, kaçak göçmenlerle ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Uyuyamıyorum..delirmek üzereyim…13 milyon sığınmacı demek,10 yıl sonra 20 milyon terörist demek! Çoluğumuza çocuğumuza,esnafımıza bıçak çekip gasp ettiklerinde bu paylaşımlarımı hatırlarsınız umarım! Ama geç kalacağız o zaman! Artık bu seçim seçim olmaktan çıktı! Sığınmacı sever RTE mi, gitsin diyenler mi arasında referandum mu…ne olur dikkatli oy kullan kardeşim!” 

 

CHP listesinden 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ise Başkan Özcan'ın tweetini alıntıladı. Özcan için 'Nazi kafası' ifadesini kullanan Yeneroğlu, "Bu nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi, kamu görevi yapması asla kabul edilemez!” çıkışında bulundu.

Yeneroğlu paylaşımında şunları söyledi: "Sığınmacı ve düzensiz göç konusu aklı selim politikalarla yönetilmesi gerekir. Mesnetsiz verilerle akıl almaz iddialar ortaya atarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip suç işleyen bu nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi, kamu görevi yapması asla kabul edilemez!”

 

Kendisini hedef alan DEVA Partili Yeneroğlu'na çok sert yanıt veren Başkan Özcan, "Ulan Yeneroğlu" diye hitap etti ve, "Utanmaz adam!!! 1 kuruşluk katkın olduysa, 10 kuruşluk zararın olmuştur" dedi. İşte Başkan Özcan'ın o paylaşımı: “Biz siyasete girdiğimizde siz iktidar partisindeydiniz @myeneroglu AKP’den dışlan, kovul sonra gel CHP’lilerin oyuyla seçil. Sonra bana kayyum atanması, akıl hastanesine yatırılmam çağrısında bulun. Ulan Yeneroğlu; biz 4 senedir kelle koltukta Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Beni RTE korkutamadı, FETÖ, PKK, Hizbullah korkutamadı senden mi korkacağım? Utanmaz adam!!! 1 kuruşluk katkın olduysa, 10 kuruşluk zararın olmuştur.”