Gündem
20 Mayıs 2022 08:34 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2022 09:06

CHP'li Maltepe Belediyesine rüşvet operasyonu! Gözaltılar var

İstanbul'da Kadıköy Belediyesine yapılan rüşvet operasyonun ardından bugün de Maltepe Belediyesine bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 10'u kamu görevlisi toplam 18 kişi gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 5 ilde Kadıköy Belediyesi personelinin de aralarında bulunduğu 224 kişinin gözaltına alındığı rüşvet operasyonu sonrası bugün de Maltepe Belediyesine bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 18 kişi gözaltına alındı.

MALTEPE BELEDİYESİNE RÜŞVET OPERASYONU
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, "örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına karıştıkları tespit edilen, çoğunluğu Maltepe Belediyesinde görevli üst yönetici ve zabıta olmak üzere 10'u kamu görevlisi 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suçun işlendiği dönemde Maltepe Belediyesinde başkan yardımcılığı yapan 2 kişi ile özel kalem müdürlüğü görevini yürüten zanlının da aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.

Devam eden operasyon kapsamında şüphelilerin birçoğunun gözaltına alındığı, adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

224 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Geçtiğimiz salı günü İstanbul merkezli 5 ilde çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeliyle belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi 224 şüpheliye Rüşvet Almak, Vermek, Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından operasyon düzenlenmişti.

MERSİN MERKEZLİ 8 İLDE RÜŞVET OPERASYONU
Öte yandan bir rüşvet operasyonu haberi daha Mersin'den geldi. Mersin merkezli 8 ilde 'nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet' aldıkları iddia edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet alan şahısları takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Mersin merkezli İstanbul, Ankara, Konya, Adıyaman, Muş, Şırnak ve Kahramanmaraş'ta 40 adres, 56 şüpheli belirleyen ekipler, bu sabah operasyon için düğmeye bastı.

Yaklaşık 300 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, adresler de aramalar yapıldı.