Gündem
29 Haz 2018 13:42 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:43

CHP’li Eren Erdem tutuklandı: ‘FETÖ’ye yardım’dan 22 yıl hapsi isteniyor

Eski CHP milletvekili Eren Erdem, Karşı Gazetesi davasında "kaçma şüphesi" gerekçesiyle tutuklandı.

24 Haziran seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilmeyince milletvekilliği ve dokunulmazlığı sona eren Eren Erdem, Twitter’dan saat 01.59’da yaptığı açıklamada “An itibariyle gözaltına alındım. Gerekçemi bilmiyorum. Polisler tarafından evimin önünden gözaltına alındım. Kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

Erdem hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘FETÖ/PDY’ örgütüne yardım suçlamasıyla 22 yıl hapis talep ederek iddianame hazırlamıştı. Erdem’le ilgili suçlamalar arasında Karşı gazetesinde çalıştığı dönemde MİT TIR’ları operasyonuna ilişkin tutanaklarının kendisinde bulunması ve bunları yayması da yer alıyor. Ayrıca Erdem’in Zaman gazetesine yönelik operasyon yapıldığı gün gazeteye giderek destek olması savcı tarafından örgüte yardımın kanıtlarından biri olarak gösteriliyor. CHP’li vekilin 22 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gidişi bu dava kapsamında konan yurtdışı yasağı nedeniyle engellenmişti.

Kılıçdaroğlu telefonla takip etti
Sabah saatlerinde İstanbul’a götürülen Eren Erdem 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da telefonla bilgi aldığı öğrenilen duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’li mevcut ve eski milletvekilleri; Mahmut Tanal, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan izledi.

‘Kaçsam kaçardım’
Eren Erdem mahkemedeki savunmasında Ahmet Şık’a FETÖ’cü diyen yapının şimdi kendisini FETÖ’cü ilan ettiğini belirterek şunları söyledi: “Suçlu olsam kaçardım suçsuzum ve mücadeleye devam. Kaçsam kaçardım ama buradayım. FETÖ’nün gazeteye (Karşı gazetesi) tek kuruş verdiğini ispat etsinler idamımı talep ederim. O dönem ilanlarla ayakta durduk. Cumhuriyet, Birgün biz ‘Yayın yasağını deleceğiz’ dedik en fazla bu suçla suçlanabilirim. Bu iddianame FETÖ ile mücadeleye zarar verir sulandırır bütün dünya dalga geçer. Namusumu ortaya koyarak söylüyorum, gitsem giderdim CHP PM üyesiyim, nereye gideceğim? İddianame çürük. İçinde ayçiçeği var kabak çekirdeği var. En fazla Cumhurbaşkanına hakaretten ceza alırım. Milletvekilliğimin düştüğü hafta tutuklanmam adalete zarar verir. Ben suçlanıyorsam Hakan Fidan da suçlanmalı. Suçum 17- 25’te haber yapmak. İddianamede ‘Gazete FETÖ matbaasında basıldı’ dediler. Benim üzerimden CHP yıpratmaktadır. Aydınlık da aynı matbaada basıldı. Bu devir benim gibi muhalif kişileri hedef gösterip korku imparatorluğu yaratıyorlar. Siyasette hep altıncıviteste gittim. Eleştiri dozajımı düşürmedim, düşürmem. Çoluğu çocuğu olan namuslu biriyim.”

Savunmayı dinledikten sonra duruşmaya kısa bir süre ara veren mahkeme tutuklama kararı verdi.