Politika
05 Nis 2021 14:37 Son Güncelleme: 05 Nis 2021 15:20

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan olay sözler! İhanet edenlerin davalarını TRT'de canlı yayınlayacağız...

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, vatana ihanet edenlerin yargılanacaklarını belirterek "Bütün bu yargılamaları da TRT ekranlarından canlı yayında vereceğiz." dedi.

Emekli amiraller bildirisinin ardından CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'dan çok tartışılacak sözler geldi. Erdoğdu, Bizim TV'den Lale Özan Arslan'ın programına canlı bağlantıyla katıldı. 

Aykut Erdoğdu, bildiri yayınlayan emekli amiraller için "Allah sizden razı olsun" ifadesini kullandı. Erdoğdu, vatana ihanet edenlerin ise mahkemede yargılanacaklarını belirterek "Ben o mahkemede bunların yargılandığını göreceğim. Bütün bu yargılamaları da TRT ekranlarından canlı yayında vereceğiz. Uluslararası dillerde de vereceğiz ki herkes bilsin vatana ihanet etmesin. Vatana ihanet edenlerin ne hale düştüğünü herkes görsün" dedi. 

CHP'den bildirinin yayınlandığı gün amirallere ilk destek ise İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'dan geldi. Erdoğdu canlı yayında şunları söyledi: "Askerlere şunu söylüyorum, Allah sizden razı olsun bir ömür verdiniz bizim güvenliğimiz için. Aykut kardeşiniz de CHP de sizleri bunlara yedirecek değil. Memleketi hep beraber düşünelim. Efkarınız varsa da bölüşürüz."