Gündem
01 Haz 2012 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

CHP'Lİ ATİLLA KART'TAN MİLLİ PİYANGO İDARESİNE ŞOK SUÇLAMA!

“Milli Piyango İdaresi sorumluluğundaki çekilişler artık TRT'de neden canlı olarak yayınlanmamaktadır?"

CHP Konya Milletvekili ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart, Milli Piyango İdaresi’nce gerçekleştirilen talih oyunlarına müdahale edilerek “devir” yoluyla ikramiye tutarlarının yükseltildiğini, ardından da belli kişilere aktarıldığını öne sürdü.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Milli Piyango İdaresi sorumluluğundaki çekilişler artık TRT’de neden canlı olarak yayınlanmamaktadır?” diye sordu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’na, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

AKP iktidarlarında haksız kazancın her türünün yaşanmakta olduğunu savunan Kart, “Gelir dağılımındaki adaletsizliğin ve başka faktörlerin de tesiriyle artık insanlarımız talih oyunları yoluyla gelir elde etme arayışı içine girmişlerdir. Üzücü ve düşündürücü olan husus şudur; hükümet yurttaşlarımızın bu çaresizliği üzerinden bütçe geliri elde etmeyi kurumsal bir hale getirdiği gibi, bu kurumsal yapılanma ve ilişkiler esnasında da ayrıca haksız kazanç ilişkileri doğmuştur. Bu yolla haksız kazanç sağlanan kurumların başında Milli Piyango İdaresi gelmektedir. Kumar alışkanlığı hükümet eliyle himaye edilir ve teşvik edilir bir hale gelmiştir” dedi.

“Tarafımıza ulaşan somut bilgi ve bulgulara göre; çekilişlerin TRT’den naklen yayını bilinçli olarak kaldırılmıştır” diyen Kart, “Bilerek ve müdahale yapılarak devir yapılmak suretiyle, haksız kazancın tutarı yükseltilmektedir. İkramiyelerin kime çıktığına ilişkin kayıtlar gerçek dışı olup, siyasi yolla müdahaleler yapılmaktadır. 22 Mayıs tarihi itibariyle; Sayısal Loto ikramiyesi 5-6 trilyonu , Süper Loto ikramiyesi 10-15 trilyonu ve Şans Topu ikramiyesi 3-4 trilyonu bulmuştur. Bu yolla insanların çaresizlikleri istismar edilmekte ve toplanan paralar manuple edilerek belli kişilere aktarılmaktadır” dedi.

İddia ve bulguların ciddi olduğuna dikkat çeken Kart, “Meclis Araştırması boyutlarını aşacak niteliktedir” dedi. Kart, şu soruları yöneltti:

“Milli Piyango İdaresi sorumluluğundaki çekilişler artık TRT’de neden canlı olarak yayınlanmamaktadır?

Sürekli devir yapılması ve gerçek dışı kayıt tutulmasına yönelik olarak bugüne kadar Bakanlık tarafından idari anlamda herhangi bir inceleme ve denetim yapılmış mıdır?

Bu önergemiz üzerine bundan böyle bu yönde gerekli idari denetim yapılacak mıdır?”