Gündem
04 Tem 2023 21:31 Son Güncelleme: 04 Tem 2023 21:37

CHP'li Atıcı Kılıçdaroğlu'na savaş bayrağını açtı! Görevden alınmıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından parti içindeki görevine son verilen Prof. Dr. Aytuğ Atıcı bu kez genel başkanlık için mesaj verdi. Atıcı "Partinin bu kadar sıkıntılı döneminde adaylık için taban bizi işaret ediyor." dedi.

Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, bir süredir Parti İçi Eğitim Sorumluluğu görevini yürütüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yazı yazarak Atıcı'nın görevine son verdi. Kılıçdaroğlu'nun yazdığı yazıda “Sayın Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sayın Hocam. CHP Genel Başkanlığı nezdinde parti içi eğitim sorumlusu sıfatıyla görevlendirmeniz 3 Temmuz 2023 tarihi itibariyle sonlanmış bulunmaktadır. Yürütmüş olduğunuz görev esnasında yaptığınız çalışmalar ve değerli katkılar için teşekkür eder, bundan böyle de partimiz, ülkemiz ve halkımız yararına sürdüreceğinize inandığım gayretlerinizle başarılar dilerim.” ifadelerine yer verildi.

Atıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mesaj gönderdiğini, bu mesajdan sonra görevden alınmasını düşündürücü bulduğunu söyledi. Görevden alma kararı ile ilgili BirGün’den Hüseyin Şimşek'e konuşan Atıcı, genel başkanlık adaylığı hakkında açıklama yaptı.

"HER YERE SANDIK KURULMALI"

Kılıçdaroğlu’na kısa süre önce başlayan il ve ilçe kongreleri için bir mektup yazdığını söyleyen Atıcı, “Mahalle seçimleri başlıyor. Her yere sandık kurulmalı, tüm üyeler davet edilmeli. İl ve ilçe örgütleri çarşaf liste ile seçim yapmalı. Örgütlerden sorumlu olacak kişinin danışman değil MYK üyesi olmalı. Hem mail hem SMS ile bu düşüncelerimi nazik bir şekilde kendisine ilettim. Bu mesajı görüp görmediğini bilmiyorum ama mesajın ardından bu kararın verilmesini düşündürücü buluyorum. Bu mesajdan bir gün sonra görevden alınmam taban tarafından da değerlendirilecektir” dedi.

"PARTİ BİR ARAÇTIR"

Genel başkanlık için isminin geçtiğini de bildiren Atıcı, “Partinin bu kadar sıkışıklığı durumunda genel başkan alternatifi olarak ismim sıkça dolaşıyor. Bu da herkesin kulağına gidiyor. Bunun ardından böyle bir tasarrufta bulunulmuş. Kişiye hizmet etmediğim için çok rahat. Hep partiye hizmet ettik. Parti bir araçtır. Ben CHP’yi seçtim. Kimisi başka partiyi seçer saygı duyarım. Ben CHP aracılığı ile ülkeme ve insanlığa hizmet ettim. Parti okulu olarak çalışma modeli geliştirilmesi gerektiğini söyledik. Halkı suçlamadık. Oy alamıyorsak dönüp nerede hata ettiğimize bakmalıyız. Mahalle sorumluluğu ile örgütlenme yapılıyordu ama bazı mahalleler 100 bin kişiden oluşuyordu. Bunun ardından yüzlerce kişiden oluşan öbek çalışması başlattık. Akademi mantığı ile çalıştık. Amacımız aktif üyelerle seçimlerin yapılmasıydı. Çalışmalarımızla gurur duyuyorum. Çokça mutluyum. Çok güzel şeyler öğrendim. Partinin bu kadar sıkıntılı döneminde adaylık için taban bizi işaret ediyor. ‘Geçen sefer zemin uygun değildi ama şimdi uygun’ diyor.” ifadelerine yer verdi.